آشنایی با نخستین اصول برندسازی
بدون در نظر گرفتن وسعت کسب و کار شما، امر برندینگ یا برندسازی از مهم ترین ابعاد هر تجارتی می باشد و بهره گیری از از آن ،مزیتی غیر قابل انکار است و در بازار رقابتی امروز بسیار ارزشمند محسوب می گردد . اما مفهوم برندسازی چیست و چگونه می تواند یک کسب کار کوچک مانند شما را تحت تاثیر خود قرار دهد؟
به زبان ساده می توان برند را یک تعهد و قول از شما به مشتری دانست و اینکه مشتریان باید از محصولات و خدمات شما چه انتظاری داشته باشند و مزیت های شما نسبت به رقبایتان چیست؟ مشتری باید شما را چگونه درک نماید؟ و اینکه آیا شما در کسب و کارتان نوآور هستید و یا صرفا با تجربه و قابل اعتماد؟ آیا محصول شما با قیمت و کیفیت بالا عرضه میشود و یا با قیمت پایین و ارزش افزوده بالا؟ البته بهتر است بدانید که هر دو مورد ذکر شده را تواما داشته باشید، بلکه جایگاه شما باید با توجه به مشتریان هدف شما تعیین گردد.
توصیه می کنیم برای درک بهتر مطلب، فایل صوتی زیر را بشنوید:
اساس برند شما بر پایه لوگو استوار است . وبسایت، نوع بسته بندی و فعالیت های تبلیغاتی ،همگی باید با برند و انتقال دهنده آن هماهنگ باشد
.
استراتژی برند و سرمایه
استراتژی برند مشخص کننده چگونگی، چیستی، موقعیت زمانی و موقعیت مکانی و همچنین مخاطب هدف شماست. ، چگونگی و محل انتشار تبلیغات شما و اینکه کانال های توزیع شما چطور بصورت صوتی و تصویری با مخاطب در ارتباط باشند، همگی جزء استراتژی برند شما قرار میگیرد.
داشتن یک سرمایه برند بسیار قوی محصول فرایند استراتژیک برندینگ می باشد، که افزایش ارزش افزوده محصولات و خدمات شرکت شما را در پی خواهد داشت و بر آن اساس شما قادر به درخواست مبلغ بیشتر در قبال محصولات و خدمات خود از مشتری در مقایسه با محصولات و خدمات مشابه که برند خاصی ندارند خواهید بود. جهت نمونه مناسب در این مورد، می توان به نوشابه کوکا کولا در مقابل یک نوشابه عادی و بدون برند دیگر اشاره نمود.
تعریف کردن برند شما
تعریف برند در عین اینکه پروسه دشوار، زمان بری است و نیاز به تخصص دارد، ولیکن همانند سفری اعجاب انگیز برای شناخت کسب و کار در نظر گرفته می شود و در پایین ترین سطح نیازمند پاسخگویی به سوالات زیر است:
۱- هدف شرکت شما چیست؟
۲- مزیت ها و ویژگیهای محصولات و خدمات شما چیست؟
۳- پیش از این مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه در مورد کسب و کار شما چگونه می اندیشند؟
۴- تمایل دارید شرکت شما را با چه ویژگیها و خصوصیاتی بشناسند؟
تحقیقات خود را انجام دهید. نیازها، عادت ها و علاقه مندیهای مشتریان فعلی و بالقوه خود را بشناسید. تنها بر تصورات و حدسیات خود به عنوان خواسته های مشتریان اتکاء نکنید و در این راه از تجربیات و تخصص مشاورین مجرب استفاده نمایید و پس از انجام این مراحل اقدام به ثبت شرکت و ثبت برند نمایید.
مخاطبان برند خود را بشناسید:
موفقیت هر برند، به درک عمیق از مخاطبانش بستگی دارد. مشتریان شما چه کسانی هستند؟ نیازها، خواسته ها و علایق آنها چیست؟ آنها از کجا اطلاعات خود را دریافت می کنند؟ چگونه تصمیم می گیرند که چه چیزی را بخرند؟
با انجام تحقیقات بازار می توانید اطلاعات ارزشمندی در مورد مخاطبان خود بدست آورید. این اطلاعات به شما کمک می کند تا پیام ها و محصولات خود را به طور موثرتری به آنها ارائه دهید.
حال که برند خود را تعریف کردید، چگونه آن را به دیگران می شناسانید؟ اینها راهکارهایی هستند برای نیل به این منظور:
۱- یک لوگوی جذاب و فوق العاده طراحی نموده و در همه جا آن را نمایش دهید.
۲- پیام برند خود را مکتوب کنید – نکات اصلی را که قصد دارید از طریق برند خود انتقال دهید، چه مواردی را شامل میشوند، تمام کارکنان و عوامل شما باید نسبت به این نکات آگاهی داشته باشند.
۳- برند خود را در تمامی ابعاد کسب و کار خود گسترش دهید – این مقوله از پاسخگویی به تلفن ها تا نوع پوشش کارکنان شما در جلسات رسمی و غیر رسمی گرفته تا امضاء درج شده در پایان ایمیل های ارسالی از سمت شما را شامل می گردد .
۴- یک الگو و قالب مشخص را برای محتوای بازاریابی خود طراحی نمایید – اس اس برند و لوگو (طرح و رنگ) خود را در تمام محتوای بازاریابی و تبلیغاتی خود مد نظر داشته و به کار ببرید.
۵- یک شعار برای خودتان طراحی کنید – بنسبت به شعار برند و تعهدات خود وفادار باشید و نیز رویه ای ثابت داشته باشید.
۶- به برند خود وفادار باشید – همیشه به تعهدات و قول هایی که به مشتریان خود داده اید پایبند باشید زیرا در غیر اینصورت آن ها را از دست خواهید داد و علاوره بر آین دیگر شانس معرفی شدن توسط آنها به دوستان و شبکه های ارتباطی شان را نخواهید داشت.
موقعیت یابی برند خود:
موقعیت یابی برند، به این معنی است که چگونه می خواهید برند خود را در ذهن مخاطبان خود قرار دهید. می خواهید چه احساسی را در آنها ایجاد کنید؟ چه تصویری از شما در ذهن آنها باقی بماند؟
برای موقعیت یابی برند خود، باید به نقاط قوت و تمایز خود توجه کنید. همچنین باید به رقبای خود و جایگاه آنها در بازار نگاه کنید.
همچنین مبحث موقعیت جغرافیایی نیز در معرفی برند حائز اهمیت است، به معنی آنکه برند شما محصولات و خدمات خود را به صورت سراسری ارائه می دهد یا اینکه محدود به یک شهر یا منطقه جغرافیایی خاص می شود . برای مثال یک شرکت خدماتی مانند لوله بازکنی و تخلیه چاه در تهران می بایست تبلیغات و برندینگ خود را بیشتر معطوف به سطح شهر تهران کند تا بتواند مخاطبان و مشتریان را به صورت هدفمند جذب نماید .
هویت برند خود را بسازید:
هویت برند شما، شامل تمام عناصری است که برند شما را تعریف و متمایز می کند. این عناصر شامل نام، لوگو، شعار، لحن صدا و شخصیت برند شما می شوند.
هویت برند شما باید با مأموریت، چشم انداز، ارزش ها و موقعیت یابی برند شما سازگار باشد. همچنین باید به گونه ای باشد که به راحتی توسط مخاطبان شما قابل تشخیص و درک باشد.
داستان برند خود را تعریف کنید:
انسان ها ذاتاً به داستان ها علاقه دارند. یک داستان برند قوی می تواند به شما کمک کند تا با مخاطبان خود در سطح عمیق تری ارتباط برقرار کنید و آنها را به برند خود وفادار کنید.
داستان برند شما می تواند در مورد تاریخچه شرکت شما، بنیانگذاران شما، یا ارزش های شما باشد. همچنین می تواند در مورد چالش هایی باشد که بر آنها غلبه کرده اید یا تأثیری که بر دنیای اطراف خود گذاشته اید.
پیام برند خود را به طور موثر منتقل کنید:
پیام برند شما، خلاصه ای از آنچه که برند شما ارائه می دهد و چرا مهم است، می باشد. این پیام باید واضح، مختصر و به یاد ماندنی باشد.
شما باید پیام برند خود را در تمام نقاط تماس با مشتریان خود، از جمله وب سایت، بازاریابی، تبلیغات و خدمات مشتری، به طور ثابتی منتقل کنید.
با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید:
برندسازی یک فرآیند یک طرفه نیست. برای ایجاد یک برند قدرتمند، باید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و به آنها گوش فرا دهید.
از طریق رسانه های اجتماعی، ایمیل و سایر کانال های ارتباطی می توانید با مخاطبان خود تعامل داشته باشید. بازخورد آنها را دریافت کنید، به سوالات آنها پاسخ دهید و به آنها نشان دهید که برای آنها ارزش قائل هستید.
برند خود را بسازید:
ساخت برند یک فرآیند بلندمدت است که نیاز به تلاش و تعهد مداوم دارد. شما باید به طور مداوم برند خود را ارتقا دهید، پیام خود را به روز کنید و با مخاط
در این مطلب کوشیدیم تا به طور خلاصه و سطحی اصول اولیه برندسازی را به شما مخاطب گرامی بشناسانیم، اما این موضوع بسیار گسترده است و هر یک از موارد ذکر شده خود توضیحات مفصلی را میطلبد و نیازمند آموزش و تحقیق بیشتر است . همچنین نوآوری و خلاقیت شخصی پر امر برندینگ نیز میتوانید در این حیطه بسیار تاثیرگذار و نتیجه بخش باشد .
تهیه شده توسط تیم آگهی۲۴