آموزش بازاریابی آنلاین : مقدمه ای بر بازاریابی اینترنتی
بازاریابی اینترنتی مانند حفر معدن طلاست! ۹۷ درصد از مردم روی ۹۹ درصد خاک تمرکز می کنند و نا امید می شوند اما ۳ درصد مردم بر روی ۱ درصد طلا تمرکز کرده و از آن بهره می برند.
بازاریابی موفق به این معناست که با کمترین هزینه بیشترین تعداد افراد را تحت تاثیر قرار دهد. زمانی که هنوز اینترنت به شکل کنونی وجود نداشت اکثر بازاریاب ها از رسانه های مرسوم مانند تلویزیون ، رادیو ، بیلبورد ، روزنامه و مجله استفاده می کردند.
امروزه اینترنت منبعی بسیار ارزشمند برای معرفی کسب و کار شماست. کاربران اینترنت روز به روز زیادتر میشوند و اینترنت را به بستری ایده آل تر در جهت تبلیغات و بازاریابی مبدل می سازند.
بازاریابی چیست؟
بنا بر تعریف موسسه بازاریابی آمریکا ، بازاریابی فعالیتی است متشکل از پروسه هایی برای ایجاد ارتباطات ، تحویل و تبادل پیشنهاداتی که برای مشتریان ، شرکا و یا جامعه ارزشمند است.
بازاریابی زاویه دید اشخاص را تغییر میدهد و دو سرفصل کلی را شامل می شود :
۱- بازاریابی سنتی (Traditional marketing)
2- بازاریابی آنلاین
بازاریابی آنلاین چیست؟
به معنی تبلیغ و معرفی کالا و خدمات یک کسب و کار از طریق اینترنت می باشد.
بازاریابی آنلاین از وبسایت ها ، ایمیل و شبکه های مجازی برای جذب کاربر استفاده می کند و با تجارت الکترونیک برای مدیریت تجارت پیوند بوجود می اورد.
در بازاریابی اینترنتی شما میتوانید محصول و خدمات را از طریق وبسایت ، وبلاگ ، ایمیل ، شبکه های اجتماعی ، انجمن ها و اپلیکیشن های موبایل به دیگران معرفی نمایید.
بازاریابی آنلاین همچنین با نام های بازاریابی اینترنتی و بازاریابی تحت وب یا اصطلاحا OLM شناخته می شود.
تفاوت بازاریابی سنتی و آنلاین در چیست؟
در حقیقت هر دو روش هدف مشترکی دارند: جذب و هدایت بینندگان تبلیغات برای خرید محصول به منظور افزایش سوددهی آن تجارت
بازاریابی تحت وب یک استراتژی وسیع از تبلیغات و روش های معرفی کسب و کار می باشد و چنانچه این استراتژی به صورت صحیح انجام پذیرد می تواند آن تجارت را به سطوح بالایی از موفقیت برساند.
اجزای بازاریابی آنلاین
بازاریابی آینترنتی شامل اجزای مختلفی است که در تصویر زی مشاهده می کنید
در این مقاله ما هریک از این اجزاء را با جزئیات بررسی خواهیم کرد.
بررسی بازار (Market research)
سازمانهای تجاری نیاز به درک شفاف و قوی از بازار دارند. برای بررسی بازار می توانید:
- ترافیک وبسایت خود را بررسی کنید
- میزان پاسخگویی تبلیغات را بررسی کنید
- درخواست های مشتریان فعلی خود را تحلیل نمایید
- نقطه نظرات مشتریان را که در جاهایی مانند وبلاگها و شبکه های اجتماعی یا سایت های دیگر بیان می کنند را بررسی و بیابید
- مجموعه ای از پرسش های متداول (FAQ) به همراه پاسخ شفاف برای آنها گرداوری کرده و طبق نقطه نظرات مشتریان دسته بندی نمایید
- تهیه لیست مشخصات واقعی تمام محصولات در صورت امکان
بررسی کلمات کلیدی (Keyword research)
انتخاب کلمات کلیدی درست و مرتبط می تواند کمک بسزایی به نگارش و تهیه تبلیغات جذاب و هدفمند در بازاریابی آنلاین نماید. پیش از بکار بردن هرگونه ابزار برای بررسی کلمات کلیدی ، سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
– موضوع و هدف این صفحه وب چیست؟
– آیا من به درستی به تمام نقطه نظرات و نیازهای کاربران که در این صفحه بدنبال آن هستند پاسخ داده ام؟
– کاربران چه عباراتی را ممکن است برای رسیدن به این هدف وارد کنند؟
– آیا کلمات کلیدی بکار برده شده توسط من با موارد مورد نظر کاربران مطابقت دارد؟
بهینه بودن کلمات وبسایت (Seo friendly)
گرداوری لغات کلیدی صحیح بسته به نیاز کاربران در یک یک قالب مناسب تاثیر زیادی بر وبسایت خواهد داشت. شما نیاز به دسته بندی کلمات کلیدی بر اساس مفاهیم و سپس پیوند دادن انها به مقالات مرتبط با ان واژه ها دارید. بکار بردن این لغات باعث می شود تا علاوه بر کاربران ، موتورهای جستجو نیز به آسانی به سایت شما دسترسی داشته باشند.
آنالیز وب (Web analytics)
هدف نهایی از آنالیز ،تشخیص موارد مهم و قابل پیاده سازی در دوره های ماهیانه است که می تواند کمک فراوانی به ایجاد تغییرات مثبت در وب سایت نماید که در انتها منجر به افزایش سوددهی و راندمان تجارت شما می گردد.
تبلیغات آنلاین (Online advertising)
بکار بردن و جای دادن تبلیغات مفید ، ساده و جذاب در وبسایت ها برای جلب توجه بینندگان موجب ایجاد علاقه بیشتر آنها به کالا و خدمات شما می شود.
تبلیغات موبایلی (Mobile advertising)
این واژه به معنی ایجاد آگاهی در مورد کسب و کار و نیز معرفی آن از طریق گوشی های هوشمند می باشد که امروزه بسیاری از افراد آنها را بطور مداوم با خود همراه دارند.
بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO)
به معنی بهینه سازی صفحات وب یا تمام وبسایت به منظور قابل فهم کردن برای موتورهای جستجو و سرعت بخشیدن دسترسی به آنها می باشد که موجب کسب رتبه های بهتر در موتورهای جستجو خواهد شد. این موضوع ارتباط مستقیمی با رتبه کلمات کلیدی و فاکتورهای تاثیر گذار بر روی آنها مانند عنوان ، متای توضیحات ، سرعت وبسایت و لینک های داخلی و خارجی دارد.
بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social media marketing)
شامل ساختن پروفایل برای برند خودتان در شبکه های اجتماعی گوناگون مانند Google+ ,Facebook,linkedin و غیره می باشد. لازمه این مورد ،حفظ ارتباط با مشتریان فعلی و ایجاد ارتباط با سایر افرادی است که می توانند برای شما مشتری بالقوه باشند. ایجاد آگاهی در مورد محصول و خدمات و نیز علاقمند کردن افراد برای خرید کالاهایتان و تعامل با مشتریان از جمله اهداف بازاریابی شبکه های اجتماعی است.
بازاریابی از طریق ایمیل (Email marketing)
شما می توانید از طریق پاسخگویی خودکار به پرسش های مشتریان بوسیله ایمیل با آنها تعامل داشته باشید و همچنین بجربه کاربری آنها را بوسیله وبسایت خود بهبود ببخشید.
پیشنهاداتی مانند عضویت یا مشترک شدن در خبرنامه نیز راهی مناسب برای حفظ تعامل با مشتریان است. استفاده از ایمیل های ساده و جذاب که باعث ایجاد مزاحمت برای کاربران نگردد موجب بهبود این فرایند شده و میزان باز شدن ایمیل ها را بیشتر خواهد نمود.
بازاریابی محتوا (Content marketing)
شامل ساخت و اشتراک گذاری محتوای چند رسانه ای و انتشار مطالب با هدف جلب مشتری می باشد.
وبلاگ (Blog)
وبلاگ ها صفحات وبی هستند که توسط یک شخص یا گروهی از افراد ساخته می شوند. وبلاگها بطور مرتب بروز رسانی می گردند که شما می توانید از انها برای کسب و کار و تجارت بهره ببرید.
بنر تبلیغاتی (Banners)
بنر ، تصویر گرافیکی عریضی است دارای لوگو ،طراحی و متن. این ابزار تبلیغاتی برای قرار گرفتن در اماکن عمومی به منظور برند سازی استفاده می شود. بنرهای اینترنتی نیز به همین صورت برای تبلیغات مجازی کاربرد دارند.
انجمن های اینترنتی (Internet forums)
اینها چیزی جز تابلوی اعلان پیامها در وبسایت های گفتگوی انلاین نیستند که مردم مطالب و پیغام هایشان را بر روی آنها منتشر می کنند.
در مقاله بعدی به معرفی واژگان اصلی مورد استفاده در بازاریابی آنلاین خواهیم پرداخت .