طراحی داخلی رستوران با دیوارهای متحرک
این رستوران در کشور ژاپن واقع است و نام آن Dominique Bouchet می باشد. ویژگی معروف آن وجود دیوارهای متحرک در آن است که با قصد جبران فضای کم معماری داخلی رستوران و ایجاد فضاسازی بهتر برای مهمانان و میزها طراحی شده است. باتوجه به اینکه ژاپن کشوری قانون مند و سنت گراست و رعایت اصول طراحی و زیبایی شناختی بسیار مورد اهمیت است، اصولی از جمله حفظ حریم و سنت گرایی و صمیمیت را در این پروژه مشاهده می نمایید که جذابیت های رستوران را دوچندان نموده است.
به طور کلی طراحی رستوران برای مهندسین معماری چالشی جالب و جذاب در حوزه طراحی و طراحی داخلی محسوب می شود. چالشی که به نوع نگرش کارفرما و نوع سرویس دهی رستوران بستگس دارد و پس از تغییر و تحولات بسیار به اجرا در می آید. برای مثال عاملی مانند سرویس دهی برای صرف غذا در منزل (سفارشات بیرون بر) یا سرویس دهی برای صرف غذا در محیط رستوران به طور مستقیم در میزان مساحت و متراژ پروژه تاثیر می گذارد. تعدادی از اصول طراحی رستوران نیز به صورت روتین در اکثر موارد رعایت می شوند که از جمله آنها می توان به استفاده از نور مناسب و رنگ های اشتها آور در تمامی فضاهایی که سرو غذا را شامل می شوند اشاره نمود. اما بعضی اصول با توجه به سلیقه معمار و مکان و موضوع پروژه جدید هستند و نگرشی نو را به موضوع طراحی رستوران می افزایند.
برای دست یابی به یک طراحی استاندارد و عین حال منحصر به فرد باید از اصول کلی که مورد توجه همه طراحان است عبور نماید. سپس باید از اصول حاکم بر جامعه مانند شرایط جوی و آب و هوایی، شرایط متفاوت اصول مذهبی و هنجارهای اجتماعی نیز عبور نماید.
در طراحی دکوراسیون داخلی رستوران مورد بحث در این مطلب نیز عامل کم بودن مساحت فضای تجاری آن سبب شده تا معمار از یک ایده جدید در طراحی داخلی، یعنی دیوارهای متحرک که عنصر کلیدی در طراحی آن است، بهره گیرد تا کم بودن تعداد میزها که باعث کم شدن سودآوری می شود را جبران نماید. زیرا این دیوارهای متحرک با ایجاد فضاهای متفاوت و محصور و خصوصی سازی فضای میزها این مشکل را حل نموده است. به عبارت دیگر در شرایط مختلف مانند تولد و میهمانی های بزرگ و … دیوارهای متحرک به گونه ای تغییر خواهد کرد که فضایی خاص را در قسمت میانی سالن ایجاد نموده و قابلیت تغییر اندازه فضای محصور را فراهم میکند. همچنین در بحث نوع سرویس دهی و سرو انواع مختلف غذا و نوشیدنی با توجه به ماهیت متحرک و انعطاف پذیر خود به کمک استفاده کنندگان از فضا و مشتریان می آید.
با بستن دید مستقیم بین میزها به وسیله این دیوارهای متحرک قادر قادر خواهید بود محیط را چه برای خود و چه برای میهمانان دیگر میزها محدود نمایید و این امکان با توجه به اهل آداب و سنت گرا و آرام بودن مردم ژاپن و رعایت شدید اصول اخلاقی در این کشور بسیار کاربردی است. مثلا تصور کنید در یک رستوران میهمانانی که در میز مجاور شما حضور دارند به هیچ عنوان با شرایط روحی شما سازگار نیستند و به دلایلی از تعامل با آنها آزرده خاطر می شوید. در این صورت نه تنها روز شما خراب شده ، بلکه در زمان صرف غذا فشارهای روانی زیادی را متحمل می شوید. درنتیجه طراح با اضافه نمودن این دیوارها به طرح، باعث ایجاد حس آرامش در میهمانان این رستوران شده است.
ساخت دیوارها با استفاده از متریالی گرم و صمیمی انجام شده است تا به سنت های ژاپن و شرایط روحی جامعه احترام گذارد و از فضای مدرن و پلاستیکی روز دور شود. خلوص و صمیمیت و جلب توجه کمتر نسبت به موضوع و ماهیت دیوارهای متحرک تنها با استفاده از رنگ خاکستری محقق شده است. به علاوه تنوع جالب و جذابی از فضاسازی ها به وسیله نوع چیدمان دیوارهای متحرک ایجاد شده است. برای مثال می توان فضاهایی برای هدایت میهمانان، فضاهایی با نور طبیعی و فضاهایی برای قرار گیری میزهای بزرگ را نام برد که سبب ایجاد تنوع در حس و حال متقابل میهمانان هنگام سرو و صرف غذا می شود.