معرفی کامل‌ترین لیست تجهیزات پسیو شبکه

خواندنی ها 3 ساعت قبل

لیست تجهیزات پسیو شبکه

داشتن شبکه‌ای که با سرعت نور کار کند، امنیتی مثال‌زدنی داشته‌باشد و به‌راحتی بتواند با رشد کسب‌وکار شما هم‌سو شود، رویای هر مدیری است. این رویا تنها زمانی تحقق پیدا می‌کند که در انتخاب تجهیزات شبکه، نهایت دقت و سخت‌گیری را به‌خرج دهید. به همین دلیل، باید تجهیزات مختلف یک شبکه را خوب بشناسید و بدانید که در انتخاب آن‌ها چه نکاتی را مد نظر قرار دهید.

لیست تجهیزات پسیو شبکه

در این مطلب، می‌خواهیم لیست تجهیزات پسیو شبکه را در اختیارتان قرار دهیم و به شما بگوییم که هر یک از این تجهیزات در عملکرد صحیح شبکه چه نقشی دارند. با ما همراه باشید.

تجهیزات پسیو شبکه کدام‌اند؟

از آنجایی که داده‌ها ارزشمندترین دارایی هر سازمانی هستند، داشتن یک زیرساخت شبکه‌ قدرتمند و پایدار بیش از پیش ضرورت یافته‌است. ایجاد این شبکه پایدار، در وهله اول در گرو انتخاب تجهیزات مناسب است. تجهیزات پسیو، اجزایی از شبکه هستند که برای انتقال و سازمان‌دهی سینگال‌های تولیدشده توسط تجهیزات اکتیو کاربرد دارند. در زیر، لیست تجهیزات پسیو شبکه را به‌طور خلاصه معرفی کرده‌ایم:

  • کابل
  • پچ کورد
  • داکت و ترانک
  • سوکت‌های دیواری
  • کیستون
  • پچ پنل
  • رک
  • فیس پلیت
  • PDU

در ادامه مطلب، تمامی این تجهیزات را با جزئیات بیشتری به شما معرفی خواهیم کرد.

کابل، از مهم‌ترین اجزای تجهیزات پسیو شبکه

کابل‌ها، از اصلی‌ترین اجزای یک شبکه محسوب می‌شوند و وظیفه متصل ‌کردن سیستم‌های مختلف و انتقال داده‌ها را بر عهده دارند. کابل‌ها به انواع مختلفی مثل کواکسیکال، Twisted Pair، فیبر نوری، کراس و… تقسیم‌بندی می‌شوند و با توجه به محل نصب، ممکن است ضد آب یا نویزگیر باشند. همچنین، کابل در اندازه‌های مختلف و با کاربری‌های متفاوت تولید و عرضه می‌شوند.

مهم‌ترین نکته‌ای که هنگام خرید کابل باید به آن توجه کنید، سرعت، مسافت انتقال داده و محیط نصب است. اگر سرعت برایتان مهم است، باید کابل‌هایی که پهنای باند بیشتری دارند را استفاده کنید. اگر فاصله بین دستگاه‌های مورد نظرتان زیاد است، باید از کابل‌های طویل استفاده کنید و اگر قرار است کابلی در محیط‌های سخت و خشن مورد استفاده قرار بگیرد، باید به مقاوم‌بودن و پارامترهایی مثل ضدآب‌بودن، توجه کنید.

پچ کورد

پچ‌کوردها، نوعی کابل کوچک هستند و برای اتصال تجهیزاتی که در فاصله بسیار کمی از یکدیگر قرار گرفته‌اند، کاربرد دارند. طول این کابل‌ها عموما کمتر از ۵ متر است و برای اتصال سوئیچ به کامپیوتر یا سوئیچ شبکه به روتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع، پچ‌ کورد را می‌توان رابطی بین دستگاه‌ها و زیرساخت شبکه در نظر گرفت. پچ کوردها در دو نوع فیبر نوری و مسی تولید می‌شوند. پچ کوردهای دسته اول برای انتقال داده با سرعت بالا و مسافت‌های طولانی کاربرد دارند و پچ کوردهای مسی برای شبکه‌های محلی و اداری مناسب هستند.

کیستون (Keystone)

یکی دیگر از اجزایی که در لیست تجهیزات پسیو شبکه می‌خواهیم به شما معرفی کنیم، کیستون است. این ابزار، به عنوان رابط بین کابل شبکه و تجهیزات فعال آن مانند سوئیچ و روتر قرار می‌گیرد و تا حد زیادی، عملکرد و پایداری شبکه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کیستون‌ها از نظر دسته بندی به گروه‌های مختلفی مثل CAT6، CAT5 و CAT8 تقسیم‌بندی می‌شوند و هر کدام از این‌ها، سرعت انتقال داده و قابلیت‌های متفاوتی دارند. از نظر جنس بدنه نیز کیستون‌ها در دو نوع فلزی و پلاستیکی تولید می‌شوند.

هنگام خریدن کیستون حتما مواردی مثل نوع کابل شبکه، سرعت مورد نیاز و محیط نصب را مد نظر قرار دهید تا برای اطمینان از عملکرد صحیح شبکه، بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

کیستون (Keystone)

پچ پنل

پچ پنل، یکی از مهم‌ترین اجزای زیرساخت شبکه است که از طریق کابل شبکه، گره‌های شبکه را به سوییچ متصل می‌کند. این پنل مستطیلی شکل، ۲۴-۱۲ پورت شماره‌گذاری‌ شده دارد که هر کدام از آن‌ها، محل اتصال یک کابل شبکه هستند. با استفاده از پچ پنل، کابل‌های شبکه به‌صورت منظم و مرتب در یک نقطه متمرکز می‌شوند. این مسئله هم ظاهر شبکه را بهبود می‌بخشد و هم مدیریت و عیب‌یابی آن را تسهیل می‌کند؛ در صورت بروز کوچک‌ترین مشکل، به‌راحتی می‌توانید با جداکردن و اتصال مجدد کابل، مشکل را رفع کنید.

داکت و ترانک

این تجهیزات پسیو شبکه، محفظه‌هایی از جنس PVC، LSZH یا PE هستند که به‌عنوان حفاظ برای کابل‌های برق و شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند. داکت و ترانک از نظر ابعاد و قابلیت، تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند. ترانک‌ها در ابعاد بزرگتری تولید می‌شوند و ظرفیت بیشتری برای نگهداری کابل دارند. همچنین، ترانک‌ها در برابر حرارت و رطوبت مقاوم هستند و از آن‌ها در محیط‌های بزرگ استفاده می‌شود.

از سوی دیگر، داکت‌ها به‌عنوان عایق و محافظ در برابر ضربه مورد استفاده قرار می‌گیرند و در مقایسه با ترانک‌ها، ابعاد کوچکتری دارند؛ به همین دلیل، در فضاهای محدود و کوچک کاربرد دارند. هر دو این تجهیزات نقش بسیار مهمی در سازمان‌دهی کابل‌ها، محافظت از آن‌ها و ایجاد ایمنی در سیستم‌های الکترونیکی یک سازمان ایفا می‌کند و در انتخاب آن‌ها باید مواردی مثل حجم کابل‌ها، ابعاد فضا و شرایط محیط را هم در نظر بگیرید.

رک

رک، محفظه‌ای است که برای نگهداری و سازماندهی تجهیزات شبکه‌ همچون سوئیچ، روتر، پچ پنل و سرور مورد استفاده قرار می‌گیرد. رک‌ها در ابعاد مختلف و از جنس فلزی تولید می‌شوند و علاوه بر محافظت فیزیکی از تجهیزات، به نظم‌دهی و دسترسی آسان‌تر آن‌ها نیز کمک می‌کند. برخی رک‌ها به فن‌هایی برای خنک‌کردن تجهیزات و قفل برای تامین امنیت آن‌ها مجهز هستند.

نکته دیگری که در رابطه با رک باید بدانید، این است که این تجهیزات به دو نوع دیواری و ایستاده تقسیم می‌شوند؛ رک‌های دیواری برای فضاهای کوچک‌تر و رک‌های ایستاده برای دیتاسنترها و اتاق‌های سرور مناسب هستند. همچنین، برای آنکه بهترین رک را برای تجهیزات شبکه انتخاب کنید، حتما به مواردی مثل ابعاد، تعداد یونیت‌ها، عمق، وجود فن و قابلیت‌های جانبی، توجه داشته باشید.

رک

PDU

قطعه PDU (Power Distribution Unit) ابزاری است که برای مدیریت توزیع برق و تغذیه سرورها، تجهیزات شبکه و دیتاسنتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. PDUها در انواع تک فاز و سه فاز و با ظرفیت‌های مختلف در بازار موجود هستند و داخل رک قرار می‌گیرند. PDU برای مدیریت بهینه مصرف برق و جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از نوسانات برق، بسیار کارآمد است. سایر قابلیت‌های PDU عبارتند از:

  • برنامه‌ریزی برای روشن و خاموش‌کردن تجهیزات
  • مانیتورینگ مصرف برق
  • اعلام هشدار در صورت بروز مشکل
  • مدیریت از راه دور
  • قابلیت مدیریت با استفاده از پروتکل‌ SNMP (در مدل‌های پیشرفته)

پیاده‌سازی تجهیزات و خدمات پسیو شبکه

درست به همان اندازه که انتخاب تجهیزات مناسب برای اطمینان از کارایی و عملکرد شبکه مهم است، نصب و پیاده‌سازی آن‌ها نیز اهمیت فراوانی دارد. راه‌اندازی تجهیزات شبکه‌، به دانش تخصصی و تجربه بالایی نیاز دارد و ظرافت، حساسیت و دقت بالایی را می‌طلبد. اگر برای بهره‌مندی از خدمات پسیو شبکه از افراد متخصص کمک نگیرید، ممکن است در آینده با مشکلاتی مثل اختلال در عملکرد شبکه، افزایش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات و کاهش امنیت اطلاعات مواجه شوید.

انتخاب درست تجهیزات پسیو، تضمینی برای کارایی و پایداری شبکه

اگر به‌عنوان یک مدیر یا کارشناس IT می‌خواهید برای شرکتتان تجهیزات شبکه بخرید، در اولین گام باید با لیست تجهیزات پسیو شبکه و کارکردهای هر یک از آن‌ها، آشنا باشید. شما چه تجربه‌ای در زمینه انتخاب تجهیزات شبکه دارید؟ آن را با ما هم به‌اشتراک بگذارید؟

آخرین خواندنی‌ها