انتخاب بهترین هاست و فضای میزبانی وب
امروزه با توجه به فراگیر شدن استفاده از اینترنت، تعداد وب سایت های جدیدی که هر روز به این شبکه عظیم اضافه میشوند به سرعت در حال افزایش است .معیارهای زیادی نظیر طراحی حرفه ای سایت، مطالب جالب و بروز، سئو و بهینه سازی مناسب برای موتورهای جستجو و… بر کیفیت و موفقیت یک وب سایت تاثیرگذار می باشند. یکی از نکات مهم برای داشتن یک سایت موفق و حرفه ای انتخاب فضای میزبانی (HOST) از یک شرکت معتبر ارائه دهنده هاست یا اصطلاحا هاستینگ است. خرید یک هاست نامناسب می تواند علاوه بر ایجاد زحمت مشکلات گاها غیر قابل جبرانی را برای سایت شما بوجود آورد.
در خرید هاست مناسب برای نگهداری و ارائه وب سایت، عوامل متعددی را باید مد نظر داشت که در مطلب زیر که توسط سایت “آگهی۲۴” (Agahi24.com) و بنا بر تجربیات چندین ساله مدیران آن نوشته شده است به مهم ترین آنها اشاره می کنیم.
ابتدا به نکاتی که باید هنگام انتخاب هاستینگ به آنها توجه داشت می پردازیم:
سابقه کاری شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی :
این مسئله بسیار مهم است که از امن بودن مکان نگهداری اطلاعات خود اطمینان داشته باشید و در صورت بروز هرگونه مشکلی بتوانید براحتی آن را پیگیری نمایید. بهتر است که از شرکت های داخل کشور خرید نمایید زیرا با وجود تحریم ها و مشکلات تبادل ارز ممکن است برایتان مشکلاتی پدید آید و در صورت ایجاد مشکل ارتباط با شرکت های داخلی به مراتب راحت تر است.
در ایران شرکت های خوب و متعهدی فعالیت دارند که می توانید به آنها اعتماد کنید و ایمان داشته باشید که در هنگام اشکالات فنی و… احساس مسئولیت کرده و خدمات پشتیبانی مناسب را ارائه می دهند.
اما چگونه این شرکت ها را پیدا کنیم؟ اینکار بسیار ساده است شما با مراجعه به انجمن ها و جستجو در اینترنت می توانید با مشتریان این شرکت ها ارتباط برقرار کنید و از آنها در مورد اینکه آیا خدمات مناسب و قابل قبولی دریافت کرده اند پرس و جو نمایید. برخی سایت های معتبر نیز این شرکت ها را بنا به خدمات بهتر رتبه بندی کرده اند. برای پی بردن به قدمت کار یک شرکت می توانید دامنه (domain) آن را نیز بررسی کنید برای مثال در سایتی نظیر domaintools.com می شود اطلاعات جامعی در مورد صاحب امتیاز دامنه و تاریخ ثبت آن و… دریافت کرد.
توجه داشته باشید که از یک شرکت ثبت شده و دارای آدرس و شماره تلفن واقعی و ترجیحا دارای نماد اعتماد خرید نمایید و بهتر است که قبل از خرید هاست، با واحد فروش آن شرکت مشورت کرده و با بیان نوع سیستم و تعداد بازدید کننده خود پیشنهاد مناسب را از خودشان دریافت کنید.
میزان فضا و پهنای باند (BandWidth)
بسته به حجم اطلاعات شما و تعداد بازدید کننده یک سابت، باید اندازه فضا و پهنای باند ماهیانه متناسب خریداری شود. برای مثال اگر شما سایتی دارید که کاربران از آن برای دانلود فایل استفاده می کنند باید هاست مخصوص دانلود خریداری کنید، البته معمولا این نوع سایت ها که منابع زیادی مصرف می کنند به روی سرور اختصاصی و یا سرور مجازی(VPS) قرار داده می شوند و اکثر هاست های اشتراکی قادر به پشتیبانی این نوع سایت ها نیستند .وی پی اس ها و سرورهای اخنصاصی دارای شرایط دیگری هستند که مورد بحث ما نیستند.
مکان میزبانی وب :
این موضوع که سایت شما بر روی چه سرور (server) و در کدام کشور نگهداری می شود بسیار مهم است. بنابر تجربیات شخصی اگر میخواهید سرور هاست شما در خارج کشور باشد دیتاسنتر های (Data center) کشور آمریکا برای اینکار انتخاب مناسبی هستند. البته این بدان معنی نیست که سرورهایی که در اروپا قرار دارند مشکلی دارند. ببینید شرکت ایرانی که از آن خرید می کنید نمایندگی کدام دیتاسنتر را دارد، زیرا کیفیت این مراکز داده خارج کشور نیز بسیار مهم است.
در سالهای اخیر مراکز داده (Datacenter) های داخل ایران نیز کیفیت مطلوبی برای سرور های خود فراهم اورده اند که توصیه می شود اگر از نظر تفاوت هزینه مشکلی ندارید از سرورهای داخلی فضای وب خود را تهیه نمایید، زیرا بدلیل نزدیک بودن مکان سرورها از نظر جغرافیایی، سرعت بهتری به کاربران شما ارائه میدهند.
مشخصات فنی و قدرت سرورها
توجه داشته باشید که قبل از خرید از قدرت سرور جهت تحمل بار وب سایت خود مطمئن شوید. برای این منظور با بخش فروش شرکت مشورت کنید و مشخصات فنی سرور را بررسی نمایید و اینکه چه تعداد سایت بر روی یک سرور نگهداری می شوند نیز در این امر دخیل می باشد. البته در سایت رسمی این شرکت ها هنگام خرید پلن هایی (plan) بنابر تعداد بازدید و انلاین لحظه ای کاربران شما پیشنهاد شده اند.برای مثال پلن سایت های پربازدید که مختص سایت های با ترافیک روزانه بالا می باشد. با انتخاب مناسب و آگاهی از مقدار مصرف منابع توسط وب سایت خود می توانید در هزینه ها صرفه جویی کنید و از کارکرد بدون مشکل آن اطمینان حاصل نمایید.
پشتیبانی فنی توسط شرکت ها :
پشتیبانی و پاسخگویی سریع و صحیح توسط کادر فنی باتجربه یکی از مواردی است که شما را در پیشبرد وب سایتتان همراهی می کند .بدیهی است که یک مدیر سایت لزوما نباید اطلاعات فنی بالایی از پیکربندی و رفع مشکلات فنی سرور داشته باشد و اینکه دسترسی به این تنظیمات برای شما محدود شده است! پس باید واحد پشتیبانی فنی بتواند سریع و براحتی این موارد را تنظیم و سرور را با تمامی سایت های موجود در آن هماهنگ کند به نحوی که تمامی آنها بالاترین سرعت و امنیت را داشته باشند.
بروز رسانی سیستم عامل سرور و پیکربندی صحیح ان و در نهایت ایجاد امنیت برای سایت ها از مواردی است که بر عهده بخش فنی است (امنیت اسکریپت و سیستم سایت شما شامل این بحث نمی گردد)
کنترل وضعیت سرور بر روی شبکه اینترنت :
سروری که هاست شما بر روی آن قرار دارد باید وضعیت نرمالی در شبکه جهانی داشته باشد یعنی در تمام نقاط جهان قابل مشاهده باشد و اصطلاحا پینگ (Ping) شود. برای کنترل این امر نیز می توانید به وب سایت هایی که این خدمات را بصورت انلاین ارائه می دهند مراجعه نمایید مانند www.host-tracker.com .این سامانه بصورت آنلاین دامنه یا آیپی شما را چک می کند و نتیجه را بصورت یک لیست به شما نشان میدهد و به شما می گوید که در نقاط مختلف جهان با چه سرعت و کیفیت قابل دسترس هستید. اگر مواردی مبنی بر وجود خطا مشاهده کردید باید با هاستینگ خود صحبت کنید تا دی ان اس (DNS) ها و موارد دیگر را بررسی و مشکل را برطرف نماید.
تهیه نسخه پشتیبان از وب سایت شما :
یکی از خدمات مهمی که باید از یک شرکت ارائه خدمات میزبانی انتظار داشت پشتیبان گیری مرتب و نگهداری نسخه پشتیبان اطلاعات سرور در جای مطمئن است تا در صورت بروز هرگونه اتفاق و از بین رفتن اطلاعات شما براحتی بتوان آنرا جایگزین کرد .این پشتیبان گیری (Backup) باید با فواصل مشخص و ترجیجا نزدیک به هم مثلا هر ۲۴ ساعت یکبار انجام شود، البته برای وب سایت هایی که اطلاعات آن دائما در حال بروز شدن نیست این فاصله زمانی می تواند بیشتر باشد و در صورت کم بودن حجم آن بهتر است خودتان یک نسخه پشتیان نزد خود نگهدارید ،اما برای سایت هایی که مرتبا در حال بروز شدن هستند مانند سایت آگهی۲۴ که کاربر محور می باشد، این پشتیبان گیری باید در روز ۲ بار تکرار شود تا در هنگام ایجاد مشکل کمترین صدمه به اطلاعات آن وارد شود.
آپ تایم (Uptime) بالا :
اصطلاح آپتایم به این معنی است که سرور میزبان باید کمترین زمان قطعی از شبکه را داشته باشد و دائما در دسترس باشد زیرا قطع شدن سرور از شبکه صدمات زیادی به میزان کارآیی و امتیاز سایت شما در موتورهای جستجو میزند و باعث از بین رفتن اعتبار و افت بازدید آن می شود. حتما در تبلیغات این شرکت ها این عدد را مشاهده کرده اید و یکی از معیارهای کیفیت بالای خدمات اینگونه شرکت ها این عدد است که معمولا با ۹۹% و یا اغراق آمیزتر ۱۰۰% نمایش داده می شوند.
منابع نرم افزاری ارائه شده :
اسکریپتی که سایت شما با آن کار می کند، بنا بر نوع زبان برنامه نویسی به سرور پشتیبان کننده این زبان نیاز دارد ،مانند php که باید روی سیستم عامل لینوکس (Linux) نصب شود. در این میان بسته به نیاز شما تعداد بانک های اطلاعاتی و میزان پهنای باند ماهیانه و همچنین اجازه ایجاد پارک دومین و … نیز باید مورد توجه قرار گیرند تا بعدا دچار مشکل و پرداخت هزینه اضافه نشوید.
موارد بیان شده در بالا بصورت کلی بوده و قصد ما راهنمایی مختصر و به اشتراک گذاردن تجربات چند ساله خود بوده است اگر شما نیز مورد خاصی مد نظرتان هست و می خواهید با خوانندگان دیگر به اشتراک بگذارید لطفا در بخش نظرات ارسال نمایید و اگر پرسشی نیز وجود دارد خوشحال خواهیم شد که در حد بظاعت خود به آن پاسخگو باشیم.
این مطلب برای سایت آگهی۲۴ تهیه شده و هرگونه کپی برداری از آن باید با ذکر منبع بصورت لینک انجام گیرد.
بسیار عالی بود. فقط اگر یک مقدار در مورد سرور های اختصاصی و مجازی توضیح بیشتری می دادی بهتر بود و تفاوت انها رو می گفتید.
تشکر
هدف ما راهنمایی کلی در مورد خرید هاست بوده است .در مطالب آینده حتما در این مورد می نویسیم. سپاس