راهنمای خرید تلویزیون LED مناسب
هر از جند گاهی بسیاری از خانواده ها به دنبال خرید یک تلویزیون جدید برای منزل خود میباشند، از این رو تصمیم گرفتیم تا مطلب زیر را برای اشنایی و آگاهی بیشتر با انواع مختلف تلویزیون های موجود در بازار و همچنین تکنولوژیهای بکار رفته در آنها مطالعه نمایید تا خرید متناسب با نیازتان انجام دهید . پس در ادامه با راهنمای خرید تلویزیون و LED با ما همراه باشید .
پس از گذشت حدود یک قرن از تولید نخستین جعبه جادویی یا همان تلویزیون همچنان شرکتهای بزرگی مانند سونی، سامسونگ، الجی، پاناسونیک و… در ساخت مدلهای حدید و متنوع با امکانات بهتر، با هم رقابت نفس گیری دارند. از ایرو نمیتوان بطور قاطع گفت محصول کدام برند بهتر است، زیرا همه آنها در کارنامه خود محصولات کم کیفیت نیز دارند! بنابرلین انتخاب تلویزیون مناسب ،با قیمت و امکانات مطلوب، فقط در برند آن خلاصه نمیشود. تلویزیون از مهمترین لوازم صوتی و تصویری در منزل است، لذا پیش از خرید باید بدانیم چه نوع تلویزیون، با چه اندازه و امکاناتی میخواهیم و چه میزان بودجه و هزینه برای خرید بلویزیون در نظر داریم.
۷ نکته مهم خرید تلویزیون
در این روزها حضور تلویزیون های هوشمند در بازار بسیار چشمگیر است و هیج تعجبی ندارد اگر تلویزیون های هوشمند بزودی جای تلویزیون های سنتی را در میان مردم بگیرند!
به نظر میرسد مدت زمان زیادی از ورود تلویزیون LCD به بازار لوازم خانگی گذشته است زیرا در فروشگاه ها پدیده ای جدید به نام تلویزیون سه بعدی را می بینیم که قاطعانه جای آنها نشسته است و همچنین تبلیغت پرزرق و برق و اغراق آمیز تلویزیون های سه بعدی را چندین برابر کارا تر به خریداران می نمایانند.
با اینحال قیمت ها همچنان مهمترین عامل بازدارنده هستند تا نمونه های LED از بخت و اقبال مساعدی برخوردار شوند. یک تلویزیون LED خوب حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرج روی دستتان می گذارد. غیر این یکسری قوانین هم وجود دارد که باید موقع خرید رعایتشان کنید.
راهنمای خرید تلویزیون
۱- هزینه حمل و نصب رایگان
تقریبا تمام تولیدکننده ها برای مشتری هایشان امتیازات ویژه ای در نظر می گیرند. هزینه حمل و نصب رایگان ابتدایی ترین آنهاست. با اینحال بعضی از نمایندگی ها همچنان علاقه خود را به کسب سودهای خرد و پیش پا افتاده حفظ کرده اند.
آنها با شما طوری رفتار می کنند تا خیال کنید انتقال کالا از انبار به فروشگاه و از فروشگاه به منزل شما از سخت ترین کار موجود روی کره خاکی است و هیچ کس غیر از خودشان قادر به انجام آن نیست.
بعد از شما می خواهند پس از پرداخت مبلغ خرید به خانه بروید و منتظر فرستاده ویژه شان بمانید. این فرستاده جعبه کوچک و باریک تلویزیون را چند ساعت بعد جلوی خانه تحویل می دهد. بعضی هایشان حتی فرمول بامزه ای برای افزایش هزینه حمل متناسب با تعداد طبقات آپارتمان پیدا کرده اند و از شما می خواهند مبلغ بیشتری پرداخت کنید. تا حالا باید یاد گرفته باشید که چه جوابی به آنها دهید!
۲- تلویزیون های جدید مجهز به DVB
زمان زیادی از شروع پخش شبکه های تلویزیونی به شکل دیجیتال می گذرد. این یک روش عالی برای تماشای تصاویر تلویزیونی با کیفیت جشم نوازتر است و اصلا منطقی نیست که خودتان را از چنین نعمتی محروم کنید. حالا تولیدکننده ها هم خودشان را با الهه مهربان تکنولوژی وفق داده اند و محصولاتی عرضه می کنند که به گیرنده مجهز است.
با اینکه گیرنده های دیجیتال قیمت خیلی زیادی ندارند اما خرید یک تلویزیون جدید بدون DVB کار عاقلانه ای نیست. خودتان را به انجام کارهای شسته و رفته عادت دهید و مطمئن شوید که تلویزیون صفحه باریک جدیدتان به گیرنده دیجیتال مجهز است.
۳- ولخرجی های خرد به دردنخور
وقتی تلویزیون جدیدتان را از نمایندگی تحویل بگیرید باز هم باید صبر پیشه کنید. قدم بعدی زنگ زدن به شرکت است. با اینکه عملیات خارج کردن تلویزیون از داخل جعبه و نصب آن کار چندان پیچیده ای نیست تولیدکننده ها ترجیح می دهند این کار توسط نصاب مورد اعتماد آنها انجام شود.
بعد از حدود ۲۴ ساعت این فرد به شما مراجعه خواهد کرد و تمام کارهایی که خودتان هم توانایی انجامشان را داشتید، مو به مو تکرار می کند. این فرد در ادامه تلاش خواهد کرد شما را به اهمیت تجهیزاتی مثل محافظ برق، میز تلویزیون، پایه های دیواری، آنتن جانبی یا بسته ویژه تمیز کردن تلویزیون تشویق کند. همه این وسایل واقعا به درد شما نمی خورد و تنها سود بیشتری عاید نصاب می کند. حالا که این نوشته را می خوانید، «نه گفتن» را یاد بگیرید.
۴- خریدهای بعدی
وقتی تلویزیون جدید خریده اید؛ برای ولخرجی های بعدی هم آمادگی دارید. خریدهای بعدی می تواند یک پخش کننده DVD یا بلو – ری باشد یا سینمای خانگی! چرا که نه!
ما توصیه می کنیم چنین خریدهایی را به ۲۴ ساعت بعد موکول کنید. این کار باعث می شود زمان بیشتری برای فکر کردن داشته باشید. اگر پخش کننده قبلی تان از خروجی HDMI پشتیبانی نمی کندو تصاویر همچنان با کابل های AVI به تلویزین ارسال می شود، پس خرید پخش کننده جدید ولخرجی به حساب نمی آید.
خرید سینمای خانگی تنها به این شرط توصیه می شود که موجودی حساب های بانکی تان جوابگوی یک محصول جدید با قابلیت پخش بلو – ری باشد.
سینماهای خانگی DVD حالا از مد افتاده اند. مدام این جمله را برای خودتان تکرار کنید تا ملکه ذهنتان شود: «بقیه لوازم جانبی هم باید ساخت کارخانه تلویزیون باشند.» این کار علاوه بر اینکه از نظر ظاهری تصویر معقول تری را به نمایش می گذارد، باعث می شود تا ویژگی های همگام سازی شده توسط کارخانه تولیدکننده را از دست ندهید.
آنها محصولاتشان را طوری طراحی می کنند تا عملکرد هماهنگی داشته باشند. مثلا می توانید با کنترل تلویزیون، پخش کننده بلو – ری را هم کنترل کنید.
۵- تلویزیون های هوشمند به دردنخور
ما به بازار می رویم و همچنان از حضور پررنگ تلویزیون های هوشمند تعجب می کنیم. این تلویزیون ها احتمالا یک روز به جایگاه واقعی خود دست پیدا می کنند؛ شاید ۱۰۰ هزار سال بعد! اتصال به اینترنت، تبادل اطلاعات، دسترسی به شبکه های اجتماعی و به اشتراک گذاشتن محتواهای هیجان انگیز همیشه وسوسه کننده است اما با سرعت و محدودیت هایی که اینترنت فعلی ما با آ« روبرو است، کدام یک از این ویژگی ها در واقعیت هم در دسترس هستند؟ هیچ کدام! پس تلویزیون های هوشمند نخرید یا لااقل نگذارید قابلیت های هوشمند تنها متر و معیار انتخابتان باشد.
۶- نسل جدید تلویزیون ها
نسل جدید تلویزیون ها با اسم رمز Ultra HD تازه ترین موهبت الهه تکنولوژی به ماست و بسیار خرسندیم که آنها اینقدر زود سر از بازار داخلی درآورده اند. وقتی برای اولین بار یکی از آنها را از نزدیک امتحان می کنید، احساس خواهید کرد تلویزیون ها از اول اختراع شده اند. بعد از اینکه ویژگی های هولناک چنین تلویزیونی دست و دلتان را لرزاند بهتر است عنایتی هم به یک نکته کوچک اما ضروری داشته باشید: بهای این تلویزیون ها در حال حاضر با قیمت یک پژو ۲۰۶ صندوق دار برابر است!
۷- آنچه باید درباره ورودی – خروجی بدانید
ممکن است در ابتدا خیلی برایتان اهمیت نداشته باشد. فقط وقتی متوجه می شوید چه کلاهی سر خودتان گذاشته اید که تعداد پورت های تلویزیون جدیدتان جوابگوی نیازهایتان نباشد.
هر تلویزیون صفحه باریک جدید به تعدادی ورودی و خروجی مجهز است که به شما اجازه می دهد وسایل جانبی مثل پخش کننده DVD (یا بلو – ری)، گیرند ها دیجیتال، سیستم های صوتی، پخش کننده های دیجیتال، کنسول های بازی یا حافظه های فلش را به آن متصل کنید.
اگر با کیفیت ترین تلویزیون بازار را بخرید که تولید کننده در تعداد پورت های آن خساست به خرج داده، در حقیقت پولتان را دور ریخته اید. از همان اول محل پورت ها را بررسی کنید و مطمئن شوید به حداقل ۳ ورودی HDMI، دو ورودی USB و یک ورودی AVI یا کامپوننت مجهز باشد. محل قرارگیری این پورت ها باید به نحوی باشد که پس از نصب دستگاه همچنان دسترسی به آنها ساده و بی دردسر انجام شود. شما که نمی خواهید برای وارد یا خارج کردن یک فلش ساده خودتان را شکنجه کنید؟
انواع تکنولوژی صفحه نمایش تلویزیون:
امروزه، تلویزیونها با طیف گستردهای از تکنولوژیهای صفحه نمایش به بازار عرضه میشوند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. انتخاب بهترین نوع نمایشگر برای شما به نیازها و بودجهتان بستگی دارد. در اینجا به طور خلاصه به رایجترین انواع تکنولوژیهای صفحه نمایش تلویزیون میپردازیم:
۱. LED:
- LCD با نور پس زمینه LED: این نوع نمایشگر از چراغهای LED برای روشن کردن یک صفحه LCD استفاده میکند. تلویزیونهای LED معمولاً نازکتر و کممصرفتر از مدلهای LCD سنتی هستند و تصاویر با کیفیتی ارائه میدهند. با این حال، سطح سیاه آنها به خوبی تلویزیونهای OLED نیست و ممکن است در زواویههای کناری دچار افت کیفیت تصویر شوند.
۲. OLED:
- Organic Light Emitting Diode: تلویزیونهای OLED از پیکسلهای خود نورده استفاده میکنند که کنتراست بینظیر، سیاههای عمیق و رنگهای دقیق را ارائه میدهند. آنها همچنین زاویه دید وسیعی دارند و برای تماشا از کنارهها مناسب هستند. با این حال، تلویزیونهای OLED معمولاً گرانتر از مدلهای LED هستند و ممکن است در برابر سوختگی صفحه آسیبپذیر باشند.
۳. QLED:
- Quantum Dot LED: تلویزیونهای QLED نوعی از تلویزیونهای LED هستند که از لایه نقاط کوانتومی برای بهبود رنگ و کیفیت تصویر استفاده میکنند. آنها معمولاً ارزانتر از تلویزیونهای OLED هستند و سطوح سیاه بهتری نسبت به تلویزیونهای LED معمولی ارائه میدهند. با این حال، آنها به خوبی تلویزیونهای OLED نیستند و ممکن است در زواویههای کناری دچار افت کیفیت تصویر شوند.
۴. NanoCell:
- NanoCell LED: تلویزیونهای NanoCell نوعی از تلویزیونهای LED هستند که از لایه نانوذرات برای جذب بهتر رنگهای ناخواسته و ارائه تصاویر دقیقتر استفاده میکنند. آنها معمولاً ارزانتر از تلویزیونهای QLED هستند و سطوح سیاه بهتری نسبت به تلویزیونهای LED معمولی ارائه میدهند. با این حال، آنها به خوبی تلویزیونهای OLED نیستند و ممکن است در زواویههای کناری دچار افت کیفیت تصویر شوند.
عوامل دیگر:
علاوه بر نوع تکنولوژی صفحه نمایش، هنگام انتخاب تلویزیون باید عوامل دیگری را نیز در نظر بگیرید، مانند:
- اندازه: اندازه مناسب تلویزیون به اندازه اتاق و فاصله تماشای شما بستگی دارد.
- وضوح: وضوح تصویر به تعداد پیکسلهای موجود در صفحه نمایش اشاره دارد. هر چه وضوح بیشتر باشد، تصویر واضحتر خواهد بود.
- HDR: محتوای HDR محدوده دینامیکی گستردهتری را ارائه میدهد که منجر به تصاویر واقعیتر با رنگهای دقیقتر و سطوح سیاه عمیقتر میشود.
- نرخ تازه سازی: نرخ تازه سازی به تعداد دفعات تغییر تصویر در ثانیه اشاره دارد. نرخ تازه سازی بالاتر منجر به تصاویر سیالتر و کاهش محو شدن حرکت میشود.
مقایسه بین نمایشگر LED و LCD
بسیار روشنتر است و کنتراست بسیار بهتری دارد و نقاط سیاه در آن عمیقترند.
با سیستم نوردهی Edge-LED ضخامت آنها بسیار کم است، بطوریکه LED های موجود در بازار کمی بیش از ۲۵ میلیمتر هستند!
آنها برق بسیار کمتری مصرف می کنند. در مقایسه بین LED و LCD هم سایز، مصرف برقشان ۴۰ درصد کمتر است.
طیف رنگ در آنها وسیع تر است بخصوص وقتی از تکنولوژی نوردهی RGB-LED استفاده شده باشد.
فرکانس تغییر تصویر در آنها بالاتر است.
آلودگی محیط زیستی کمتری دارند.
به دلیل سرعت خاموش و روشن شدن بالای LED، خاموش و روشن شدن تصویر در این نمایشگرها بسرعت انجام میگیرد در نتیجه میتوان به Response Time یا زمان پاسخگویی پایینتر دست یافت، این باعث میشود محوی و تاری که هنوز هم به طور جزئی در تصاویر پر تحرک در LCDها دیده میشود باز هم کاهش پیدا کند.
در تصویر روبرو یک تلویزیون غول پیکر تمام LED را مشاهده میکنید که در حقیقت پیکسلهای آن همان لامپهای LED است. این نوع از تلویزیونها دارای کاربردهای خاص میباشند و با تلویزیون LED که در این مقاله بررسی کردیم متفاوت است.
در تلویزیونهای الایدی نیز برای روشن کردن صفحه نمایش از دیودهای ساطعکننده نور (LED) در قسمت پشت یا دورتادور آن استفاده میشود. با بهرهگیری از این چراغها تصاویر مشکی طبیعیتر به نظر میرسند و کنتراست آنها هم بالاتر میرود.
تلویزیونهای الایدی در مقایسه با السیدیها از کنتراست تصویر بهتری برخوردارند. السیدیها برای ایجاد تصاویر تیره باید کریستالها را بچرخانند و راه نوری را که از پشت صفحه میتابد، سد کنند. این مساله یکی از مشکلات عمده آنهاست زیرا با ممانعت از تابش نور، کنتراست تصویر کاهش مییابد و جزئیات آن از بین میرود. اما در تلویزیونهای الایدی با استفاده از قابلیت تیرگی موضعی، میزان نور صفحه کنترل و این مشکل برطرف میشود. در حقیقت الایدیها به جای ممانعت از تابش نور، آن را پشت تصاویر مشکی کمرنگ میکنند. به این ترتیب تصاویر تیره بهتری به دست میآید.
از آنجا که السیدی از یک منبع جداگانه برای ایجاد نور استفاده میکند، میتوان میزان نور را به سادگی و با توجه به محیطی که تلویزیون در آن قرار دارد، کم یا زیاد کرد. اما پلاسما هر سلول نور مورد نیاز را خودش تولید میکند. این مساله باعث میشود دیدن تصاویر تلویزیونهای پلاسما در محیطهای پرنور و فضای آزاد، کمی سختتر باشد. به همین دلیل برای پخش تصاویر تبلیغاتی یا در محیطهای پرنور از السیدی استفاده میکنند.
السیدیها حدود ۶۰ هزار ساعت عمر میکنند که معادل هفتسال استفاده مداوم و شبانهروزی است. در تلویزیونهای پلاسما به دلیل اینکه وظیفه تولید نور بر عهده خود سلولهاست و این کار از طریق فسفرهای داخل آنها صورت میگیرد، عمرشان را مدت زمانی در نظر میگیرند که درخشندگی این فسفرها به نصف کاهش پیدا کند. پلاسماهای قدیمی حدود ۲۰ هزار ساعت دوام میآوردند اما عمر انواع امروزی آنها همانند السیدیها حدود ۶۰ هزار ساعت است. بیشتر سازندگان تلویزیونهای الایدی نیز ادعا میکنند طول عمر محصولاتشان بیش از ۱۰۰ هزار ساعت است.
یکی از موارد مهمی که در خرید تلویزیون باید در نظر بگیرید، ورودیها و خروجیهای آن است. تلویزیونهای HD خروجیهای متنوعی برای اتصال با دیگر وسایل دارند اما همه آنها از سیگنالهای HDTV پشتیبانی نمیکنند. به شما پیشنهاد میکنیم تلویزیونی بخرید که حداقل یک ورودی HDMI داشته باشد. HDMI رابط چندرسانهای با کیفیت بالاست. این رابط تنها مورد استانداردی است که صدا و تصویر را بدون فشردهسازی و کاهش کیفیت منتقل میکند.