راهنمای خرید لپ تاپ و نوت بوک به صورت تخصصی

خواندنی ها ۱۳۹۶/۰۶/۰۱

راهنمای خرید لپ تاپ

لپ تاپ ها به سرعت در حال پیشرفت هستند و توانسته اند تا حد زیادی جایگزین کامپیوتر های خانگی شوند. آنقدر امکانات و تنوع آنها زیاد است که ممکن است هنگام خرید با سیلی از اصطلاحات روبرو شوید. در این مقاله، به شما کمک می کنیم تا مناسب ترین لپ تاپ یا نوت بوک را انتخاب کنید. در ادامه با راهنمای خرید لپ تاپ همراه باشید.

راهنمای خرید لپ تاپ

انتخاب سیستم عامل لپ تاپ

بدون وجود سیستم عامل، سخت افزار یک موجود بی جان است. اولین قدمی که برای خرید لپ تاپ باید بردارید، انتخاب سیستم عامل است. در حال حاضر، عرضه ی سیستم عامل در انحصار سه شرکت بزرگ است. مایکروسافت، اپل و گوگل. انتخاب یکی از این سه، تفاوت زیادی در لپتاپ شما ایجاد خواهد کرد. در ادامه، به بررسی ویژگی های هر یک از این سیستم عامل ها می پردازیم.

 

مایکروسافت ویندوز

لپ تاپ ویندوز

رایج ترین سیستم عامل موجود در جهان! بیش از میلیون ها کاربر از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنند. به همین دلیل، برند های زیادی اقدام به تولید لپتاپ های سازگار با این سیستم عامل کرده اند. به دلیل وجود این تنوع برند، می شود متناسب با بودجه، لپتاپی مناسب انتخاب کرد.

وجود هزاران نرم افزار سازگار، استفاده از نرم افزار های قدرتمند مایکروسافت و انعطاف پذیری، از مهم ترین مزایای این سیستم عامل هستند. پس از خرید یک لپ تاپ ویندوزی، می توانید هر نسخه ای از ویندوز را روی آن نصب کنید و یا نسخه ی موجود را ارتقا دهید.

 

اپل مک او اس

لپ تاپ اپل

بزرگترین رقیب ویندوز، سیستم عامل تولید شده توسط شرکت اپل است. تولید لپ تاپ هایی با سیستم عامل مک او اس، در انحصار شرکت اپل است. به همین دلیل، شما سیستمی کاملا یکپارچه از لحاظ هماهنگی نرم افزار و سخت افزار بدست می آورید. البته، این یکپارچگی برایتان گران تمام خواهد شد! قیمت لپتاپ های اپل، در مقایسه با هم رده های خودشان، بسیار بالاتر است.

علاوه بر این، تعداد نرم افزار هایی که سازگار با مک او اس هستند، بسیار کمتر از ویندوز است. تهیه این نرم افزار ها نیز محدودیت های خاصی دارد. اپل، با محدود کردن برخی دسترسی ها، از انعطاف پذیری این سیستم عامل کاسته است. به عنوان مثال، نسخه ی قدیمی برنامه ها روی مک او اس نصب نمی شود.

از نقاط قوت این سیستم عامل، می توان امنیت بالای آن را نام برد. تعداد نرم افزار های مخرب و ویروس های موجود برای مک او اس نسبت به ویندوز کمتر است.

 

گوگل کروم او اس

لپ تاپ گوگل کروم بوک

چند سالیست که شرکت گوگل، با معرفی سیستم عامل کروم، معنای جدیدی به مفهوم سیستم عامل بخشیده است. هدف این شرکت، تولید سیستم عاملی ساده، و با قابلیت نصب بر روی حداقل قدرت سخت افزاریست. در واقع، هنگام کار با کروم، همه اطلاعات شما در فضای ابری گوگل ذخیره می شوند.

این قضیه، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. عدم ذخیره ی اطلاعات روی سخت افزار، وابستگی لپ تاپ را به اینترنت بسیار زیاد خواهد کرد. در صورتی که در جایی اینترنت پر سرعت نداشته باشید، عملا لپتاپ شما بی استفاده خواهد شد. حال حالت برعکس را در نظر بگیرید. در صورتی که لپتاپ خود را به همراه نداشته باشید، با استفاده از اینترنت و یک سخت افزار دارای سیستم عامل کروم، می توانید به همه ی اطلاعاتتان دسترسی داشته باشید. علاوه بر این، ذخیره سازی همه ی اطلاعات در فضای ابری و در سرور هایی هزاران کیلومتر دورتر از شما، ممکن است یک تهدید امنیتی برای اطلاعاتتان باشد.

در حال حاضر، سیستم عامل کروم، روی نوت بوک های محدودی نصب شده که اکثر آنها توان سخت افزاری کمی دارند. همچنین برنامه های قابل استفاده در این سیستم عامل، بسیار محدود هستند و عملا امکان انجام فعالیت های تخصصی مثل ویرایش ویدیو ها و کار های گرافیکی سنگین، وجود ندارد.

 

کاربرد لپ تاپ

دومین مسئله ی مهمی که باید مشخص شود، کاربرد لپ تاپ است. قصد دارید از آن چگونه استفاده کنید؟ برای گشت و گذار های ساده در اینترنت؟ برای انجام کار های گرافیکی متوسط؟ یا برای بازی و کار های گرافیکی سنگین؟ برای انجام هر یک از این امور، به لپتاپی با ویژگی های متفاوت نیاز خواهید داشت. همچنین، کارایی لپ تاپ، بازه ی قیمتی آن را تغییر می دهد.

اشتباهی که برخی در این مرحله مرتکب می شوند، انتخاب لپ تاپ با توجه به نیاز های کنونیشان است. توجه داشته باشید که باید نیاز هایتان را در مدت زمان استفاده از لپتاپ در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر می خواهید ۴ سال از یک نوت بوک استفاده کنید، باید در نظر بگیرید که طی این مدت زمان ممکن است سطح کاربری شما تغییر کند.

در دنیای تکنولوژی، روز به روز مدل های جدید جایگزین مدل های قدیمی می شوند. پس برای استفاده ی حداکثری از وسیله ای که می خرید، باید سعی کنید مدل های جدید تر را انتخاب کنید.

 

قیمت لپ تاپ

قیمت لپ تاپ

امروزه لپ تاپ ها با بازه ی قیمتی وسیعی راهی بازار می شوند. پس از تصمیم گیری در مورد سیستم عامل و کاربرد لپتاپ، باید در مورد مقدار هزینه ی ممکن تصمیم بگیرید. عموما، هر چه بیشتر خرج کنید، لپ تاپ بهتری نصیبتان خواهد شد. البته، در صورتی که محدودیت مالی دارید، عاقلانه ترین کار، انتخاب لپتاپی در حد نیاز هایتان است.

قیمت لپ تاپ ها با گذشت زمان تغییر می کند. به صورت کلی، هنگام خرید باید بازه ی قیمت را (تفاوت قیمت ارزانترین و گران ترین مدل) به چهار قسمت تقسیم کنید.

چهارک اول قیمتی (تا ۱.۵ میلیون تومان در زمان نگارش این مقاله)

عموما ضعیف ترین سخت افزار را دارند. این لپتاپ ها فقط توانایی انجام امور روزمره و گشت و گذار در اینترنت را دارند و نباید توقع کارایی بالایی از آنها داشته باشید. همچنین کیفیت بدنه و صفحه ی نمایش، تعریفی ندارد.

چهارک دوم (۱.۵ تا ۳ میلیون تومان در زمان نگارش این مقاله)

لپ تاپ هایی با کارایی بیشتر را در بر می گیرند. انجام محاسبات، امور روزمره و برخی کار های گرافیکی، با سرعت و قدرت بهتری در این لپتاپ ها صورت می گیرد.

چهارک سوم، (۳ تا ۴.۵ میلیون تومان در زمان نگارش این مقاله)

در این چهارک، شاهد لپ تاپ هایی با توان بالا از هر نظر هستیم. وجود صفحه نمایش های با کیفیت، بلندگو هایی با وضوح بالا و سخت افزار قدرتمند، انجام هر کاری را برایتان ممکن می کند. در میان مدل های موجود در این بازه ی قیمتی، برخی برای کار های مالتی مدیا (دیدن فیلم و گوش دادن به موسیقی) و برخی دیگر نیز برای انجام کار های گرافیکی بهینه شده اند. انجام برخی بازی های کامپیوتری نیز با این لپتاپ ها ممکن است.

چهارک چهارم  (بالای ۴.۵ میلیون تومان در زمان نگارش این مقاله)

تمام ویژگی های این مدل ها، اغراق شده است. بهترین سخت افزار، مقاوم ترین بدنه، باتری با ظرفیت بالا و با کیفیت ترین صفحه ی نمایش. همه ی این ویژگی ها دست به دست هم داده اند تا هیچ محدودیتی در انجام کار ها نداشته باشید. بیشترین مخاطبان این مدل ها، گیمر ها و گرافیست های حرفه ای هستند.

 

سایز

صفحه نمایش لپ تاپ

سایز لپ تاپ ها، عموما عددی بین ۹ تا ۲۱ اینچ است. به طور معمول، هر چه سایز افزایش می یابد، ویژگی های سخت افزاری نیز ارتقا می یابند. در انتخاب سایز، باید توان خود در حمل، میزان جابجایی و قدرت لپتاپ را در نظر بگیرید.

برای انجام کار های روزمره، اگر میخواهید دائما نوت بوک خود را به همراه داشته باشید، می توانید از مدل های ۱۳ اینچ یا کوچکتر استفاده کنید. توجه کنید که برای کوچک  تر ساختن این مدل ها ،از قطعات سخت افزاری کوچکتر و با محدودیت بیشتر استفاده می شود. عموما قدرت این لپتاپ ها، از مدل های بزرگتر کمتر است، مگر اینکه بخواهید هزینه ی زیادی بکنید و از مدل های رده بالای این سایز استفاده کنید.

برای اکثر کاربران، سایز های ۱۳و ۱۴و ۱۵ اینچ مناسب هستند. نمایشگر آنها ها به اندازه ی کافی بزرگ است و سخت افزار پیشرفته تری دارند. بیشتر لپتاپ های موجود در بازار، ۱۵ اینچی هستند.

مدل های بزرگتر از ۱۵ اینچ، با هدف ارائه ی قدرت بیشتر ساخته شده اند. حمل و نقل روزانه ی این مدل ها ساده نیست و بیشتر مناسب استفاده در منزل هستند. برای گیمر ها، گرافیست ها و کسانی که شیفته ی مانیتور های بزرگ هستند، استفاده از این لپتاپ ها لذت بخش خواهد بود.

 

وزن لپ تاپ

وزن لپ تاپ

وزن لپتاپ ها، ارتباط مستقیمی با ابعاد آنها دارد. قبل از خرید، مطمئن شوید که درک درستی از وزن نوشته شده در کاتالوگ دارید. میزان رفت و آمدتان را در نظر بگیرید. حمل وزن بالا، گاهی می تواند بسیار آزار دهنده باشد. برای کسانی که تمایل به خرید لپتاپ هایی بزرگ اما سبک دارند، مدل های رده بالایی وجود دارند که هزینه ی خرید آنها بالاست.

 

پیکر بندی و ویژگی های سخت افزاری لپ تاپ

پردازنده ی مرکزی یا CPU

پردازنده لپ تاپ

مغز متفکر هر لپتاپ، پردازنده ی مرکزی آن است. این قطعه ی مهم، تاثیر مستقیم بر عملکرد لپ تاپ، قدرت و سرعت آن دارد. شرکت های AMD و Intel، بزرگ ترین تولید کننده های پردازنده در دنیا هستند. مدل های مختلفی وجود دارد که در ادامه معروف ترین آنها را که متعلق به شرکت Intel هستند، بررسی می کنیم.

سری Pentium و Celeron

ضعیف ترین سری پردازنده ها که در لپتاپ های ارزان قیمت استفاده می شوند. این سری، فقط توانایی انجام محاسبات ساده و کار های روزمره را دارند.

سری Core m5، Core m3 و Core m7

به دلیل مصرف کم انرژی، ابعاد کوچک و تولید حرارت کمتر، در لپتاپ های کوچک و باریک، از این مدل ها استفاده می شود. این سری، از پردازنده های Celeron و Pentium قوی تر هستند.

سری Core i5، Core i3 و Core i7

این سری، رایج ترین و قوی ترین پردازنده های موجود در لپ تاپ ها هستند. از مدل های میان رده تا بسیار قوی، از این پردازنده ها استفاده می کنند. مدل Core i7 قوی ترین پردازنده ی حال حاضر است که توانایی انجام هر عملیاتی را دارد. البته خبر ها حاکی از آن است که نسل جدید این پردازنده ها با نام Core i9، با ۱۸ هسته در راه است. برای استفاده ی نیمه حرفه ای، مدل Core i5 کاملا جوابگوست، اما اگر محدودیت مالی ندارید، Core i7 بهترین گزینه است.

 

حافظه رم

برنامه های در حال اجرای نوت بوک ، در حافظه ای موقت به نام RAM ذخیره می شوند. در واقع هر چقدر مقدار رم بیشتر باشد، برنامه ها سریع تر اجرا خواهند شد و عملکرد کلی لپتاپ بهتر خواهد بود. میزان رم لپ تاپ های امروزی از ۲ گیگابایت شروع می شود و نهایتا به ۶۴ گیگابایت می رسد. لپتاپ های متوسط و بالارده، میزان رمی بین ۴ تا ۱۶ گیگ دارند که برای انجام بسیاری از کار ها کافی به نظر می رسد.

 

حافظه داخلی

هارد لپ تاپ

همه ی اطلاعات موجود در لپتاپ، نهایتا روی حافظه ی داخلی یا همان هارد دیسک ذخیره می شوند. دو نوع حافظه ی داخلی وجود دارد؛ SSD و HDD. HDD یا هارد دیسک، ابعاد بزرگتری دارد و ساخت آن ارزان تر است. در عوض، SSD ها کوچکتر هستند، سرعت آنها بسیار بالاتر است و گرانتر هستند. عموما در هر لپ تاپ، یکی از این حافظه ها وجود دارد، اما در برخی مدل ها شاهد ترکیب این دو هستیم. در لپ تاپ های رده بالا، از SSD ها استفاده می شود که سرعت آنها چند برابر هارد دیسک است.

به هر صورت، باید توجه کنید که حجم اطلاعات، روز به روز در حال افزایش است و هر چقدر ظرفیت داخلی لپ تاپ شما بالاتر باشد، نیاز شما به خرید لوازم جانبی ذخیره ی اطلاعات (هارد دیسک اکسترنال) کمتر می شود.

 

کارت گرافیک

کارت گرافیک لپ تاپ

هرگونه عملیات تصویری، بر عهده ی کارت گرافیک است. از اجرای بازی ها گرفته، تا کار با نرم افزار های گرافیکی و ادیت ویدیو. هنگام خرید لپ تاپ، باید به مدل پردازنده و میزان حافظه ی آن توجه کنید. در صورتی که پردازنده ی گرافیکی، حافظه ی مجزا نداشته باشد، از حافظه ی رم استفاده می کند و سرعت سیستم عامل بسیار کند می شود. به همین دلیل، سعی کنید حتما به دنبال مدل هایی باشید که حافظه ی گرافیکی جداگانه دارند.

در برخی لپتاپ ها، برای بهره وری انرژی، دو کارت گرافیکی تعبیه شده. یکی برای انجام امورات روزمره و دیگری برای انجام بازی و کار های گرافیکی. لپ تاپ به صورت اتوماتیک یا دستی، میتواند در موقعیت های مختلف، از هر یک از این دو استفاده کند.

 

نمایشگر

نمایشگر لپ تاپ

نمایشگر یا مانیتور ، رابط بین شما و لپ تاپ است. هیچ کس نمی خواهد با یک تصویر بی کیفیت مواجه شود. در ادامه، نکاتی که در کیفیت نمایشگر تاثیرگذار هستند را بیان می کنیم.

رزلوشن یا وضوح تصویر

مهم ترین عامل تعیین کننده ی کیفیت تصویر نمایشگر، رزلوشن آن است. هر چقدر رزلوشن بالاتر باشد، تصویر کیفیت بالاتری خواهد داشت. با افزایش رزلوشن صفحه نمایش، قیمت کلی لپتاپ افزایش می یابد. در مدل های میان رده و پایین رده، صفحه نمایش عموما کیفیت مناسبی ندارد.

برای کسانی که زمان زیادی را به کار با لپ تاپ می گذرانند، استفاده از صفحه نمایش های Full HD و Ultra HD، بهترین گزینه است. البته، رزلوشن Ultra HD را فقط در لپ تاپ های گران قیمت می توان یافت.

زاویه دید

مانیتور لپ تاپ

لپ تاپ ها مثل کامپیوتر رومیزی نیستند که همیشه مستقیم جلوی آنها بنشینید. ممکن است در زوایای مختلفی نسبت به صفحه ی نمایش قرار بگیرید یا چند نفری بخواهید چیزی را تماشا کنید. زاویه دید وسیع این امکان را فراهم می کند تا از هر زاویه ای، تصویر مطلوبی مشاهده کنید.

تفاوت زاویه دید نمایشگر ها، به دلیل تکنولوژی ساخت آنهاست. دو تکنولوژی عمده در ساخت نمایشگر ها وجود دارد. TN و IPS. فناوری TN، زاویه دید محدودی دارد و به دلیل هزینه ی تولید ارزان، در مدل های ارزان تر استفاده می شود. نمایشگر های ساخته شده با تکنولوژی IPS، زاویه دید بسیار بیشتری دارند و هزینه ی تولید آنها بیشتر است. به همین دلیل در لپتاپ های مدل بالا از این نوع نمایشگر ها استفاده می شود.

روکش صفحه نمایش

نمایشگر های امروزی در دو مدل مات و براق وجود دارند. برای مات کردن صفحه ی نمایش، روی آن یک روکش کشیده اند. وجود روکش باعث می شود تا نور محیط از روی صفحه نمایش بازتاب نشود. این امکان، موجب می شود دید بهتری در زیر نور داشته باشید.

نور و رنگ ها در نمایشگر های براق، واضح تر هستند. اضافه کردن روکش مات، مقداری از روشنایی صفحه نمایش می کاهد که در مقایسه با مزایای آن قابل چشم پوشیست. صفحه نمایش های مات، کمی گرانتر از مدل براق هستند.

میزان روشنایی

روشنایی صفحه نمایش در لپتاپ ها قابل تنظیم است. عموم افراد با بازه روشنایی ارائه شده، کاملا راضی هستند. اما اگر شما در نور بسیار کم یا نور شدید به صفحه ی نمایش نگاه می کنید، قبل از خرید اطمینان حاصل کنید که صفحه نمایش می تواند روی حالت روشنایی بسیار کم یا بسیار زیاد قرار بگیرد. همچنین اگر در زیر نور آفتاب با لپتاپ کار می کنید، به دنبال صفحه نمایش هایی با نور بسیار زیاد و مناسب استفاده در زیر نور آفتاب باشید.

صفحه نمایش لمسی

صفحه نمایش لمسی

هنوز کاربرد های عمومی وسیعی برای صفحه نمایش های لمسی ایجاد نشده است. استفاده از آنها عمدتا جنبه ی سلیقه ای دارد و به انتخاب شما مربوط می شود. با لمسی شدن صفحه ی نمایش، قیمت لپ تاپ به میزان قابل توجهی زیاد می شود. در صورتی که محدودیت قیمت ندارید و یا برای کار هایی از قبیل طراحی و رسم احتیاج به یک صفحه ی لمسی دارید، می توانید از این مدل ها استفاده کنید.

سیستم عامل ویندوز ۱۰ و برخی نرم افزار ها، قابلیت های اضافه ای برای کاربران دارای صفحه نمایش لمسی ایجاد کرده اند تا فرمان های لمسی به راحتی اجرا شوند.

 

کیبورد و تاچ پد

کیبورد لپ تاپ

وجود کیبورد و تاچ پد نامناسب، شما را در انجام کارهای روزمره، کلافه خواهد کرد!

یک کیبورد یا صفحه کلید خوب، باید کیفیت بالا، دکمه هایی با سایز مناسب و فاصله ی کافی داشته باشد. شکل کیبورد هم حائز اهمیت است. در برخی کیبورد ها، به دلیل کمبود جا، بخش اعداد کناری حذف شده است. در برخی دیگر ممکن است دکمه ها چینش خاصی داشته باشند.  همچنین وجود نور پس زمینه، می تواند در هنگام تاریکی بسیار کمک کننده باشد.

صفحه کلید لپ تاپ

تاچ پد هم باید به اندازه ی کافی بزرگ باشد و به سرعت، لمس دست را حس کند. پشتیبانی از چند لمس همزمان و فرمان های چند لمسی نیز، از باید های یک تاچ پد مناسب است.

 

درگاه های ورودی و خروجی

درگاه ورودی لپ تاپ

هر چقدر لپتاپی که می خرید، درگاه های بیشتری داشته باشد، هزینه های شما در خرید لوازم جانبی کاهش می یابد. درگاه USB و خروجی صدا، مهم ترین آنهاست. اگر همزمان، وسایل جانبی زیادی به لپ تاپ وصل می کنید، تعدد درگاه USB می تواند خیال شما را راحت کند. برای افزایش سرعت انتقال اطلاعات، مطمئن شوید که بین درگاه ها،حداقل یک پورت USB 3.0 وجود دارد.

همچنین درگاه LAN، HMDI و کارت خوان نیز می توانند کاربردی باشند.

برخی لپتاپ های امروزی، برای کاهش قطر و وزن، بخش درایو نوری را حذف کرده اند. در صورتی که شما هنوز هم از CD یا DVD استفاده می کنید، باید به دنبال مدل های دارای درایو نوری باشید.

 

باتری لپ تاپ

باتری لپ تاپ

استفاده از لپتاپ بدون وجود باتری مناسب بی معناست. در صورتی که همه ی ویژگی های سخت افزاری مناسب باشند ولی باتری توان پشتیبانی از آنها را نداشته باشد، عملا مجبور به یک جا نشینی و استفاده ی مداوم از برق می شوید. ظرفیت باتری عددیست که معمولا با میلی آمپر نشان داده می شود. هر چقدر ظرفیت بالاتر باشد، باتری مدت زمان بیشتری قادر به تامین انرژی لپتاپ است.

ظرفیت بالا به تنهایی نشانگر مناسب بودن باتری نیست. به عنوان مثال، اگر در یک لپتاپ با صفحه نمایش بزرگ و وضوح بالا، باتری مناسب لپتاپ های میان رده کار گذاشته شود، مدت زمان شارژ دهی باتری بسیار کم خواهد بود. برای نشان دادن تناسب باتری با نیاز برقی لپتاپ، شرکت ها میزان ساعت شارژ دهی باتری را اعلام می کنند. این عدد ها با کمی اغراق و در شرایط خاصی بدست آمده. بهتر است نظر کاربران دیگر را بخوانید تا اطلاعات بهتری در مورد عملکرد باتری بدست آورید.

عمر مفید باتری های لپتاپ، حداکثر چهار سال است. اگر لپتاپی دارای باتری قابل تعویض نباشد، عملا پس از طی عمر مفید باتری، مجبور به تعویض لپتاپ می شوید.

 

هیبرید ها

لپ تاپ هیبرید

لپ تاپ های هیبرید، آنهایی هستند که قابلیت تبدیل شدن به تبلت را دارند. در واقع، صفحه نمایش این لپتاپ ها می تواند از بدنه جدا شود و خودش به طور مستقل کار کند. مهم ترین مزیت آنها، وزن کم، ابعاد کوچک و قابل حمل و صفحه نمایش لمسی است. با توجه به اینکه برخی از این مدل ها قدرت بالایی ندارند و قیمت آنها هم بسیار گرانتر از لپتاپ های معمولیست، خریدشان فقط به افرادی که احتیاج به قالبیت های آنها دارند توصیه می شود.

 

سخن آخر

در این راهنما، سعی شد تا همه ی اطلاعاتی که هنگام خرید لپ تاپ احتیاج دارید در اختیار شما قرار داده شود. انتخاب با خودتان است که چه ویژگی هایی را انتخاب کنید و از وجود کدام قابلیت ها صرف نظر کنید. توجه داشته باشید که خرید از برند های معتبر و مدل های دارای گارانتی، می تواند آرامش خاطر برایتان به ارمغان بیاورد.

امیدواریم که مطالب فوق، مفید واقع شده باشد. از همراهی شما سپاسگزاریم.

آخرین خواندنی‌ها