راهنمای مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود
آیا در فکر تاسیس و ثبت شرکت هستید؟ در این مقاله قصد داریم روند این کار را تشریح کنیم. البته، با توجه به نوع شرکت ثبتی، مراحل آن می تواند متفاوت باشد که در اینجا، فقط به مدارک و مراحل مربوط به ثبت یک شرکت با مسئولیت محدود می پردازیم. امروزه، می توانید با استفاده از اینترنت و وبسایت مربوطه، شرکت خود را به صورت غیر حضوری به ثبت برسانید و برای این کار نیاز به مراجعه به هیچ مرکز یا پرداخت هزینه های هنگفت نیست.
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، باید حداقل دو نفر به صورت شراکتی اقدام به ثبت نمایند، که حق رای آنها در تصمیمات شرکت، به اندازه ی میزان سهامشان است. پس از انجام تصمیم گیری های مربوطه، باید به سایت ثبت شرکت، به نشانی زیر مراجعه کنید:
اداره ی کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری
پس از ورود به این سایت، باید در قسمت پیوند ها، روی سامانه پذیرش تاسیس و ثبت تغییرات کلیک کنید. در سامانه ی باز شده، باید پس از انتخاب: پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی، در منوی کشویی، شرکت با مسئولیت محدود را انتخاب نمایید.
در صفحه ی ای که در ادامه به نمایش در می آید، باید اطلاعات خودتان یا متقاضی را به صورت کاملا درست وارد کرده و گام بعدی را انتخاب کنید.
پس از پر کردن اطلاعات متقاضی، باید نام شرکت را تعیین کنید. قوانین خاصی برای تعیین نام شرکت وجود دارد که می توانید آنها را در همین صفحه مطالعه نمایید. می توانید حداکثر ۵ نام را به ترتیب اولیت وارد کرده، که پس از انتخاب نام و فشردن دکمه ی گام بعدی، به صفحه ای مطابق صفحه ی زیر منتقل می شوید.
در این صفحه، باید فعالیت های شرکت و مدت زمان آنها را تعیین کنید. باید تصمیم بگیرید که شرکت قرار است در مدت زمان محدودی فعالیت کند یا فعالیت آن دائمی (نامحدود) خواهد بود. برای تعیین کردن موضوعات فعالیت، روی گزینه ی مربوط به آن کلیک کنید تا صفحه ی افزودن فعالیت باز شود. در این صفحه، باید از لیست موضوعات، موضوع مد نظرتان را انتخاب کرده و همانطور که گفته شد، مدت زمان انجام آن را تعیین نمایید.
پیش از اقدام به ثبت شرکت ، باید تحقیق کنید که آیا فعالیت مورد نظر شما، نیاز به اخذ مجوز از ارگان یا ارگان هایی دارد یا خیر. در صفحه ی قبل، می توانید لیستی از فعالیت هایی را که نیاز به اخذ مجوز دارند مشاهده نمایید. باید وضعیت مجوز و تاریخ آن را در این بخش مشخص کنید.
در ادامه، باید آدرس شرکت را وارد کنید. در واقع، پس از ورود کد پستی، آدرس مکان به صورت اتوماتیک توسط اداره پست مشخص خواهد شد. در صورتی که شرکت شما هنوز محل مشخصی ندارد، می توانید محل سکونت خود یا شریکتان را در این بخش وارد نمایید.
در ادامه، باید حداقل سرمایه ی اولیه شرکت را مشخص کنید. در شرکت هایی با مسئولیت محدود، این میزان، مبلغ حداقل ۱۰۰ هزار تومان است. پس از تعیین سرمایه ی اولیه، باید در صفحه ی باز شده، نام و شماره ی ملی شریکتان را وارد کنید. ادامه ی مراحل، مختص مشخص کردن سمت اشخاص، میزان سهام و محدوده ی اختیارات هر یک است. در واقع، در هر یک از این مراحل باید مشخص کنید که در شرکت شما، هر یک از شرکا چه میزان اختیارات دارد و چه وظیفه ای را بر عهده می گیرد (مدیرعامل، سرمایه گذار، رئیس هیئت مدیره و …). در نهایت هم، باید مشخصات نماینده ی شرکت و محدوده ی اختیارات وی را مقرر کنید.
پس از اتمام مراحل مربوط به مشخصات شرکا، در صورتی که می خواهید یک یا چند شعبه برای شرکت خود تاسیس کنید، باید مشخصات مربوط به هر کدام و اختیارات و وظایف هر شعبه را وارد نمایید. در صورتی که نمی خواهید شعبه ای داشته باشید، می توانید از این مرحله عبور کنید.
در ادامه باید، روز و ماه سال مالی شرکت را وارد کرده و در نهایت، روزنامه ی شرکت خود را از بین لیست ارائه شده، انتخاب کنید.
تکمیل مدارک
پس از اتمام تمامی مراحل قبلی، وارد مرحله ی تکمیل و ارسال مدارک می شوید. باید به ترتیب، متن صورت جلسه ی شرکت و اظهارنامه را، طبق فرمت خاصی که در سایت توضیح داده شده، تایپ کنید. پس از اتمام ورود این اطلاعات، با کلیک روی دکمه ی دریافت اساسنامه، متنی نمایش داده می شود، که اساسنامه ی شرکت است و با توجه به اطلاعاتی که قبلا پر کرده اید، نمایش داده شده.
در این بخش، بهتر است کل اطلاعات را حداقل یکبار با دقت بخوانید تا اگر اشتباهی در آن وجود داشت، به عقب برگشته و در مراحل قبل، آن را اصلاح کنید. قوانینی در انتهای اساسنامه ذکر شده است که باید قبل از ادامه ی مراحل، آنها را مطالعه نمایید .
پس از کلیک بر روی دریافت متن شرکت نامه، متن قابل تغییری به نمایش در می آید که همان شرکت نامه است. در انتها نیز باید خلاصه ی اظهارنامه را کامل کنید.
پس از اتمام مراحل، تیک تکمیل مدارک را بزنید و روی دکمه ی پذیرش نهایی کلیک کنید. سر انجام، باید مدارک مورد نیاز را به امضای همه ی شرکا رسانده، و آن ها را برای اداره ی ثبت شرکت پست کنید. مدارک لازم برای ثبت یک شرکت با مسئولیت محدود، به شرح زیر است:
۱- دو نسخه شرکتنامه تکميل شده
۲- دو نسخه تقاضانامه تکميل شده
۳- دو نسخه اساسنامه تکميل شده
۴- تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و همچنين فيش واريزي
۵- اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
۶- تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکاء، مديران و هيأت نظار(درمواردي که تعداد شرکاء بيش از ۱۲ نفر باشند)
۷- اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل
۸- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسسين
۹- دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره
۱۰- اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.
توجه داشته باشید، در ابتدای ثبت نام، به همان شماره ی موبایلی که وارد کردید، کد رهگیری ارسال خواهد شد. به وسیله ی کد رهگیری می توانید نتیجه ی درخواست خود را پیگیری کنید. در صورتی که شرکت شما، قابلیت ثبت نداشته باشد، پرونده ی شما رد می شود. در این صورت، باید پس از رفع اشکال مدارک، مراحل ثبت شرکت را از اول انجام دهید.
در صورتی که مدارک شما دارای نقص های جزئی و قابل برطرف کردن باشد، به شما فرصت داده می شود تا طبق ابلاغیه ی ارسال شده، نقوص مدارک خود را رفع کنید. اگر همه چیز کامل باشد، پرونده ی شما در وضعیت صدور آگهی قرار می گیرد. یعنی با ثبت شرکت شما موافقت شده. باید ابتدا به صورت حضوری به اداره ی ثبت شرکت مراجعه کرده و مدارک خود را دریافت کنید. سپس، باید در یکی از روزنامه های رسمی کشور (که پیشتر انتخاب کردید) آگهی تاسیس شرکت خود را به ثبت برسانید.
امیدواریم مطالب فوق، مورد توجه شما قرار گرفته باشد. از همراهیتان سپاسگزاریم.