کاخ توپکاپی کجاست؟

خواندنی ها ۱۳۹۸/۱۰/۱۰

کاخ توپکاپی

در نزدیکی تنگه ی بسفر کاخ توپکاپی قرار دارد که توانسته بزرگترین وقایع تاریخ عثمانی را در خود ثبت کند.ا ین کاخ در حدود ۱۰۰ سال پیش خانه سلاطین عثمانی بوده است ولی در حال حاضر این قصر به موزه تبدیل شده است. این کاخ همواره در مرکز شهر و در نزدیک بسیاری از جاذبه های گردشگری همچون مسجد سلیمانیه و مسجد آبی که آنها هم در حوالی تنگه بسفر قرار دارند است.

چه کسی این کاخ را بنا کرد؟

سلطان محمد دوم در بین سال های هزار و چهارصد و شصت و شش تا هزار و چهارصد و هفتاد و هشت دستور داد تا این کاخ را در شهر استانبول بسازند. او بعد از اینکه در سال هزار و چهارصد و پنجاه و سه  شهر را تحت تصرف خود درآورد برای زندگی و حکمرانی به دنبال مکانی جدید بود. کاخ توپکاپی را  بر روی ویرانه های باستانی امپراطوری بیزانس ساختند. عثمانی ها به این دلیل این کاخ را بر روی ویرانه های امپراطوری بیزانس ساختند زیرا می خواستند قدرتشان را به رخ همگان بکشند و فقط صرفا یک اپراطوری جدید نباشند.

از آنجایی که هر سلطان سلیقه متفاوتی داشت در طول زمان بخش هایی را به این کاخ اضافه می کرد. در سال هزار و چهارصد و هفتاد و دو ساخت عمارت جینیلی تمام شد که محل اصلی اقامت سلاطین عثمانی در اواخر قرن پانزدهم گردید.

چرا این نام را براین بنا نهاده اند؟

“توپکاپی” در زبان ترکی به معنی “دروازه توپ ها” است. این نام را به این علت روی این کاخ نهاده اند زیرا در خارج دروازه قصر توپ های بزرگی قرار داشتند که از این توپ ها برای فتح شهر استفاده کردند. اولین موزه ترکیه کاخ توپکاپی است که مقامات این کشور در سال هزار و نهصد و بیست و چهار تصمیم گرفتند که این کاخ را به موزه تبدیل کنند.

ویژگی های کاخ توپکاپی چیست؟

کاخ توپکاپی در تور ارزان استانبول بزرگترین کاخ جهان است زیرا دیوارهایی به طول۵ کیلومتر در ساسر کاخ قرار دارند به همین دلیل این کاخ به عنوان میراث جهانی محافظت می شود. یکی از ویژگی های این کاخ این است که یک شهر در داخل شهری دیگر است. هرچند که کاخ توپ کاپی به مرور زمان کوچکتر شده است ولی اصلا از جذابت های آن کم نشده است.

کاخ همچنان در قلب شهر و در نزدیکی مساجد بزرگی مانند سلیمانیه و مسجد آبی در حوالی بسفر قرار دارد. بسیاری از خانه های چوبی اطراف کاخ توپکاپی از بین رفته اند یا خانه های جدیدتری جایگزین آنها شده اند. اما ساختمان اصلی کاخ هنوز پابرجاست.

نخست ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر در این قصر زندگی می کردند ولی در طی سالها شمار افراد به ۵۰۰۰ نفر رسید. این کاخ دارای سه بخش اصلی است : کاخ ییلدیز، کاخ قدیمی و کاخ جدید و منظور از توپکاپی همان قصر جدید است.

وقتی این شهر تازه فتح شده بود اولین ساختمانی که در این قصر ساخته شد کاخ قدیمی بود؛ ولی این کاخ در سال هزار و پانصد و بیست و چهار در اثر آتش سوزی آسیب دید و بیشتر ساکنان آن به کاخ جدید نقل مکان کردند.  تور هند را با قیمت مناسب از سایت سفر باتو بخوانید.

بعضی از قسمت های کاخ قدیمی را به مرور زمان بازسازی کردند؛ ولی در بین سال های هزار و هشتصد و شصت و دو تا هزار و هشتصد و هفتاد و شش وقتی عبدالعزیز به حکومت رسید این کاخ بار دیگر به ویرانه تبدیل شد و دروازه فرمانده کل قوا به جای این کاخ قرار گرفت که امروزه قسمتی از دانشگاه استانبول شده است.

سلطان محمد دوم دستور داد تا کاخ جدید را به شکلی فاخرتر بسازند، که منظره  آن به ساختمان های دولتی، حمام ها، اماکن خوش گذرانی، کارگاه ها، آشپزخانه ها و اقامت گاه های مسکونی مشرف بود. تمام زندگی شخصی و سیاسی سلطان محمد دوم در این محدوده واقع شده بود.

سلطان محمد دوم دراین کاخ کارهای سیاسی همچون تشکیل جلسه با مشاورانش را انجام می داد.او کارهای دیگری نیز در این کاخ از جمله جشن ها و ضیافت هایی برای سربازانش که در جنگ ها به پیروزی می رسیدند برپا می کرد. به مرور زمان این کاخ را به محل زندگی خانوادگی اش تبدیل کرد.

در قرن هجدهم، کاخی جدید در شهر بشیکتاش که در استانبول است ساخته شد. سلطان سلیم سوم که بین سال های هزار و هفتصد و هشتاد و نه  تا هزار و هشتصد و هفت حکومت می کرد این مکان را به قصر تابستانی خود تبدیل کرد. سلطان محمود دوم هم به دلیل اینکه از شلوغی اصلا خوشش نمی آمد بیشتر زمان خود را در این کاخ می گذراند. سفر با تور باکو با بهترین قیمتها را در سایت ببینید.

سلطان محمود کاخ ییلدیز را در واقع یک آبادی می دانست که می تواند بدون خروج از پایتخت در آنجا به استراحت بپردازد؛ اما سلطان عبدالحمید دوم کل دربار خود را به این مکان منتقل کرد.

زن ها و فرزندان سلطان در حرم که در واقع خانه آنها بود زندگی می کردند و شاهزادگان تا سن شانزده سالگی در آنجا روزگار می گذراندند. زنان  حرم عثمانی را به بهترین شکل آموزش می دادند تا برای قصر کمک های مالی جمع کنند.

کاخ توپکاپی بعد از ایاصوفیه پربازدیدترین جاذبه های گردشگری ترکیه به شمار می رود.

آخرین خواندنی‌ها