راهنمای خرید خودرو دست دوم
شاید تا کنون یک یا چندین بار اقدام به خرید خودرو دست دوم و یا فروش اتومبیل کارکرده خود نموده اید.
شما در هنگام خرید اتومبیل کارکرده به چه نکاتی توجه میکنید؟ ایا همیشه با یک کارشناس معتمد مشورت می کنید و یا خودتان اطلاع کافی در مورد مکانیک و یا بدنه خودرو دارید و نیازی به کارشناس ندارید؟
بهرحال اگر قصد خرید خودرو دست دو را دارید و اطلاع زیادی در این مورد ندارید بهتر است این مطلب کوتاه و مفید را مطالعه بفرمایید سعی کرده ایم که نکات حائز اهمیت برای یک خرید موفق را برایتان بازگو کنیم.
در هنگام خرید اتومبیل دست دوم علاوه بر دقت در اسناد و مدارک باید به شرایط فنی آن نیز توچه کنید تا پس از خرید هزینه مضاعفی را متحمل نشوید.
1- سیستم تعلیق خودرو را کنترل کنید بدین صورت که به نقاط مختلف اتومبیل بصورت عمودی فشار بیاورید پس از برداشتن فشار باید خودرو به حالت اولیه بازگشته و دچار لرزش نشود.
2- میزان خوردگی و رنگ شدگی اتومبیل را چک کنید تا از عدم تصادف سنگین خودرو مطمئن شوید برای اینکار کافیست علاوه بر معاینه ستون و شاسی اتومبیل یک قطعه آهنربا را روی سطح اتومبیل حرکت دهید در نقاطی که آهنربا به بدنه نچسبید می توانید از بتونه و ترمیم ان قسمت اطمینان حاصل کنید و اگر این سطح بیش از حد بود از خرید آن منصرف شوید.
3- به داخل اتاق خودرو توجه کنید و از سلامت تودوزی و پاره نبودن صندلی ها و عدم شکستگی های احتمالی اطمینان حاصل نمایید همچین کفپوش خودرو را بردارید اگر رنگ شدگی و پوسیدگی مشاهده کنید معنای آن نفوذ آب به داخل اتاق خودرو است.
4- سیستم برق خودرو را کنترل کنید و از درست کار کردن چراغها ,راهنما و … مطمئن شوید.
5- درب کاپوت و صندوق عقب و همچنین دربهای ورودی اتومبیل را کنترل نمایید .این درب ها باید بطور کامل و براحتی باز و بسته شوند.
6- کیلومتر شمار خودرو را نگاه کنید، اگر مقدار کارکرد خودرو به ازای هرسال حدود ۱۲۰۰۰ کیلومتر باشد خودرو بطور معمول کار کرده و اگر مقدار آن بیش از ۳۵۰۰۰ کیلومتر برای هرسال بود اتومبیل در شرکت و یا … کار کرده است.
7- بگذارید موتور اتومبیل به آرامی کار کند و به صدای آن گوش کنید و هرگونه صدای غیر عادی را بررسی کنید درضمن موتور را نگاه کنید روغن کاری زیاد و لحیمکاری و حتی تمیزی غیر معمول درب موتور از علائم احتمالی تعمیر موتور می باشد.
8- در هنگام حرکت با سرعت بالای ۴۰ کیلومتر اگر دستان خود را از فرمان جدا کنید ماشین نباید به هیچ سمتی منحرف شده و یا دچار لرزش شود اگر این اتفاق بیافتد باید به فکر تعمیر و میزان فرمان باشید!
9- هنگام حرکت ترمز را چک کنید پدال ترمز نباید سفت باشد و برای ترمز فشار زیادی به آن وارد کنید همچنین نباید صدایی از آن بلند شود و یا ماشین به اطراف مایل شود اگر چنین است در اولین فرصت باید این مسئله خطرناک را برطرف کرد.
10- به اصواتی که از ماشین شنیده می شوند به دقت گوش دهید. مثلا اگر در حال گردش چرخ های جلوی خودرو صدا میدهند، کمک فنر های ماشین دچار مشکل هستند.
11- در کارتر را بطوری که پر از روغن باشد بردارید اگر شاهد دود یا بخار بودید نشانگر ایراد بزرگی در موتور است و حتی ممکن است نیاز به تعویض آن باشد. سپس اتومبیل را ۵ دقیقه در همان حال روشن بگذارید اگر دود سیاه از اگزوز خارج شد باید کاربراتور تنظیم شود اما اگر دود آبی رنگ بود هزینه بیشتری برای تعمیر آن باید بپردازید.
12- نقاطی از ماشین را که آب میدهد بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که رادیاتور سوراخ نیست زیرا هزینه تعویض آن بسیار سنگین است!
13- باطری اتومبیل را بررسی کنید و ببینید براحتی موتور روشن می شود یا نه!؟
البته نکات دیگری نیز قابل توجه هستند مانند چگونگی و درصد سابیدگی لاستیک ها کنترل شماره موتور و شاسی و … که در این مطلب سعی شد به نکاتی که بیشتر مورد توجه است اشاره کنیم.
این مطلب برای سایت آگهی۲۴ تهیه شده و هرگونه کپی برداری از آن باید با ذکر منبع بصورت لینک انجام گیرد.